nieuws

Europese hotelkamers duurder

Hotel

De Europese hotelkamerprijzen zijn in april twaalf procent gestegen ten opzichte van de vorige maand. De prijzen liggen momenteel op het hoogste punt sinds oktober 2009. Vooral hotels in de Zuid-Europese steden Istanbul, Barcelona en Rome hebben de prijzen in april tot 50 procent verhoogd.

Europese hotelkamers duurder

De prijzen voor een overnachting in een standaard tweepersoonskamer in de grote Europese steden liggen met 115 euro twaalf procent hoger dan vorige maand. 31 Van de 50 steden hebben in april de hoogste prijs tot nu toe van dit jaar bereikt.

Bovenstaande blijkt uit de Trivago Hotel Prijs Index die hotelprijsvergelijker www.trivago.nl maandelijks publiceert.

De overnachtingprijzen zijn zowel in de traditioneel dure steden als Rome en Parijs – met een gemiddelde kamerprijs van 156 euro – als in de minder dure steden zoals Istanbul en Krakau tot 50 procent gestegen.

Hotels in Amsterdam

In Amsterdam liggen de kamerprijzen in april (151 euro)29 procent hoger dan in maart. Venetië werd in dezelfde periode 52 procent duurder (209 euro) en Istanbul (132 euro) 48 procent. Rome (166 euro) steeg 45 procent in prijs, Barcelon (144 euro) vroeg 32 procent meer geld voor een hotelkamer.

Door de sterke prijsdaling van de laatste zes maanden is deze prijsverhoging van maart op april bijzonder drastisch. De prijsverhoging wordt deels veroorzaakt door de toegenomen vraag naar citytrips in de maand april. Deze maand zijn de citytrips vaak erg in trek, onder meer door de vele Paas-plechtigheden die in veel grote steden plaatsvinden.

Reageer op dit artikel