nieuws

Gelders Golden Tulip hotel failliet

Hotel

Golden Tulip hotel-restaurant De Scheperskamp in het Gelderse Lochem is failliet. Het faillissement is uitgesproken door de rechtbank in Zutphen. Volgens de curator staan er in totaal zeventig mensen op de loonlijst.

Gelders Golden Tulip hotel failliet

Personeel zou over de maand april geen salaris hebben ontvangen. Gasten die hebben gereserveerd bij het hotel worden elders in de regio ondergebracht.

Het hotel Scheperskamp draait onder de vlag van Golden Tulip, telt 50 kamers, heeft een restaurant, terras, zwembad, sauna en vergaderfaciliteiten.

De eigenaar van het pand, Reinout Hegger, die Scheperskamp verhuurde aan Gery ten Cate, zegt in Dagblad de Gelderlander dat hij een terugkeer als exploitant van het hotel-restaurant niet uitsluit.

Vooralsnog blijft het hotel gesloten. Als curator is B. Baks aangesteld, van JPR Advocaten uit Groenlo. De eerste zorg van de curator gaat uit naar het personeel. ‘Zij moeten eerst formeel worden ontslagen, pas daarna kan het UWV de loonverplichting overnemen. We onderzoeken verder de mogelijkheden naar een doorstart.’

De Beauty Day Lochem – een verwendag voor vrouwen die kanker hebben of hebben gehad – is van Hotel Scheperskamp verplaatst naar hotel Bon’ Aparte in Barchem.