nieuws

Hilton Hotel op monumentenlijst

Hotel

De Rijksdienst voor Archeologie, Cultuurlandschap en Monumenten wil het Hilton Hotel in Amsterdam op de Rijksmonumentenlijst. Dat heeft de organisatie, de voormalige Monumentenzorg, bekendgemaakt.

Hilton Hotel op monumentenlijst

Het Hilton Hotel in Amsterdam maakt deel uit van een grote lijst met meer dan zeshonderd gebouwen die volgens de dienst voor altijd beschermd moeten worden, zo meldt De Telegraaf. Op de lijst staan gebouwen die dateren uit de wederopbouwperiode net na de Tweede Wereldoorlog.

Eind dit jaar wordt de lijst gepresenteerd aan het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen. Begin 2007 wordt besloten of het Hilton Hotel daadwerkelijk een beschermde status van rijksmonument krijgen. Andere bekende gebouwen op de lijst zijn de Amerikaanse ambassade in Den Haag en het Centraal Station in Eindhoven.

Het Hilton Hotel in Amsterdam dateert uit 1962. Het is gevestigd aan de Apollolaan. Het hotelgebouw is ontworpen door de architecten Maaskant, Salm en Vlaming. Het befaamde hotel wordt geleid door general manager Roberto Payer.

Zie ook:

Roberto Payer hekelt stelling Mövenpick-baas

Reageer op dit artikel