nieuws

Hilton verkoopt 132 hotels

Hotel

Scandic Hotel komt in handen van een private equity. Eigenaar Hilton Hotels Corp. heeft hiervoor een overeenstemming bereikt met investeringsmaatschappij EQT, die gedeeltelijk in handen is van het Zweedse Investor ab.

Hilton verkoopt 132 hotels

Dat heeft de Amerikaanse hotelgigant Hilton vrijdag laten weten. Al lange tijd is bekend dat Hilton af wil van een groot aantal Europese hotels. De deal met EQT betreft 132 hotels van Scandic in Zweden, Denemarken, Finland en Noorwegen.

Hilton ontvangt 833 miljoen euro van EQT. Het is niet ondenkbaar dat Hilton meer hotels van de hand doet. De Amerikaanse keten wil de Europese activiteiten meer in lijn trekken met die in de VS en Canada. Daarin passen meer de sterke merken van Hilton in Noord-Amerika.

Zie ook:

Hilton wil Europese hotels verkopen

Reageer op dit artikel