nieuws

IHG bundelt inchecken social media

Hotel

InterContinental Hotels Group is het eerste grote hotelbedrijf dat inchecken op meerdere locatie gebaseerde sociale media platforms bundelt en beloont. Het gaat onder meer om het virtueel inchecken op Foursquare, Gowalla en Google Latitude.

IHG bundelt inchecken social media

IHG gebruikt hiervoor Topguest, een gratis programma waarbij registraties in de social media platforms Foursquare, Gowalla, Google Latitude, Loopt, Twitter en Yelp worden verwerkt.

Leden van de IHG Priority Club krijgen bij het eenmalig registreren bij Topguest bonuspunten. Om virtueel in te checken via een locatie gebaseerd platform is het niet noodzakelijk om te overnachten. Aanwezig zijn in een hotel van IHG is al voldoende om in te checken.

IHG bundelt op deze wijze de individuele scores en activiteiten bij social media platforms. Het hotelconcern denkt op deze wijze de loyaliteit van gasten te verhogen, zo laat topman Lincoln Barrett weten.

Reageer op dit artikel