Krasnapolsky meest markante horecaonderneming

Krasnapolsky meest markante horecaonderneming

NH Grand Hotel Krasnapolsky aan de Amsterdamse Dam is verkozen tot de meest markante horecaonderneming van Nederland van de afgelopen 125 jaar. Dat is bekendgemaakt tijdens de officiële jubileumviering van Koninklijke Horeca Nederland (KHN).

Om voor de titel in aanmerking te komen, moest de onderneming voldoen aan een aantal criteria, zoals bijdragen aan een beter imago voor de branche en voortdurend inspelen op veranderingen in de samenleving.

Krasnapolsky voldoet volgens KHN aan die eisen, heeft bovendien een rijke geschiedenis en is ‘bijzonder erfgoed’.

De directie van het hotel toonde zich vereerd met de titel en wees op de rijke historie en hun gevoel voor vernieuwing. ‘Het hotel staat zowel voor een rijke historie als voor noviteit’, zegt directeur Anita Bos van het Amsterdamse tophotel.

Warm water

Bos vervolgt: ‘Al in de 18de eeuw werden materialen gebruikt voor de bouw van de bijzondere Wintertuin die toen nog nieuw waren. Eind 19de eeuw was het hotel het enige in Amsterdam dat warm water en telefoons in de kamers kon bieden’.

‘Ook vandaag de dag zorgen we, met ons oog voor detail van decoratie tot producten, voor doorlopend nieuwe concepten. We blijven verrassen. Op deze wijze houden we de filosofie van het hotel in stand’, aldus Bos