nieuws

Nederlander mist kaas en hagelslag op vakantie

Hotel

Een oer-Hollands ontbijt met kaas, hagelslag en pindakaas. Daarnaar verlangt dertig procent van de Nederlanders tijdens een buitenlandse vakantie. Heimwee is er ook naar een kop koffie en een glas melk.

Nederlander mist kaas en hagelslag op vakantie

Bovenstaande blijkt uit een wereldwijd onderzoek naar gastronomische voorkeuren uitgevoerd door de boekingssite hotels.com. Veel mensen lossen hun heimwee op door zelf etenswaren mee te nemen naar het vakantieadres in het buitenland. Bijna de helft van de ondervraagden heeft dit wel eens gedaan.

Een kans voor hotels in het buitenland die veel Nederlanders op bezoek krijgen: voeg hagelslag, kaas en pindakaas toe aan het ontbijtbuffet.

De boerenkool of een warme maaltijd met aardappels groente en vlees kunnen we wel missen als we op vakantie zijn. Ook aan snacks hebben Nederlanders nauwelijks behoefte als ze op vakantie zijn in een ver oord.

Hoewel Nederlandse toeristen dol zijn op productne van eigen bodem, wordt de plaatselijke keuken tijdens een vakantie veelvuldig getest. Met uitzondering van vier procent van de ondervraagden. Zij geven aan geen onbekende gerechten te eten.

Reageer op dit artikel