nieuws

Opleidingscentrum neonazi’s in hotel

Hotel

Een Duitse advocaat wil in de deelstaat Nedersaksen een hotel kopen om er een opleidingscentrum voor neonazi’s te starten. De deelstaat is in rep en roer. De premier van Nedersaksen roept op zich te verzetten tegen de neonazi-school.

Opleidingscentrum neonazi’s in hotel

Het gaat om leegstaande Hotel am Stadtpark in het centrum van Delmenhorst. Het idee om er een neonazi-school te vestigen komt van de steenrijke en bekende advocaat Jürgen Reiger. Inwoners van Delmenhorst vrezen dat hun stad een verzamelplaats wordt voor rechts-extremisten uit het hele land.

Rieger is bereid 3,4 miljoen euro neer te leggen voor het hotel. Inwoners kregen met een inzamelingsactie 625.000 euro bij elkaar en zijn overbluft door Rieger. De hoteleigenaar heeft aangegeven dat het hotel naar de hoogste bieder gaat.

Reageer op dit artikel