nieuws

Opleidingshotel The College schiet tekort

Hotel

Amsterdamse tophotels uiten forse kritiek op het opleidingshotel The College. Het trainingshotel levert onvoldoende gekwalificeerd personeel aan de Amsterdamse tophotels. Dat zegt Okura-topman Marcel van Aelst.

Opleidingshotel The College schiet tekort

Van Aelst, voorzitter van het hoteloverleg in de hoofdstad, klaagt in Het Parool over het niveau van de leerlingen van The College. ‘Wij zouden graag mensen die bij ons willen doorgroeien naar the College willen sturen om daar een opleiding te volgen. Dat kan nu niet, omdat de ROC’s alleen eigen studenten in het hotel plaatsen’, aldus Van Aelst.

De 24 Amsterdamse tophotels hebben momenteel ruim twee honderd vacatures die ze niet opgevuld krijgen. Vooral aan keukenpersoneel is een schreeuwend tekort. Onder de tophotels bevinden zich onder meer Hotel The Grand, NH Krasnapolsky en Hotel Pulitzer.

Ook Päivi Hagedoorn van Hotel de L’Europe klaagt over onvoldoende gekwalificeerd personeel afkomstig van ROC’s. ‘De ROC’s leidden op tot het niveau van eetcafé. Ze leren daar nauwelijks nog dagvers te koken. Tachtig procent van de leerlingen eindigt dan ook daar. De rest voldoet vaak niet bij restaurants die dagvers koken’, aldus Hagedoorn in Het Parool.

Zie ook:

Amsterdamse tophotels strijden samen om personeel

Reageer op dit artikel