nieuws

Oud-partner Den Blijker gaat hotel exploiteren

Hotel

David Crouwel, voormalig zakenpartner van chefkok Herman den Blijker, gaat in Zeeland een hotel exploiteren. Hij krijgt hierbij hulp van Willem Reimers en Meesterkok Pieter de Ronde.

Oud-partner Den Blijker gaat hotel exploiteren

Het is een interim klus voor Crouwel; de eerste grote die hij na zijn zakelijke scheiding van Den Blijker in september van dit jaar, aangaat. ‘Het zal een langdurige klus worden,’ zegt Crouwel tegen MissetHoreca.nl.

Viersterrenhotel

Hoewel er eerst sprake was van een vijfsterrenhotel – het eerste van Zeeland – is dit vanwege slechte economische omstandigheden teruggebracht tot vier. Het hotel opent in april 2010.

David Crouwel krijgt de algehele leiding over het Hotel Veerse Duin in Kamperland. De restaurantkeuken wordt begeleid door Meesterkok Pieter de Ronde, die voor restaurant Cour du Nord op resort Hof van Saksen in Drenthe een Michelinster kookte. De Ronde is nu eigenaar van Rue de Ronde gastronomie, een bedrijf dat zich specialiseert in het opzetten en verbeteren van kwaliteitsconcepten voor gastronomische keukens en restaurants.

Hotel The Grand

Willem Reimers – ex-The Grand in Amsterdam – zal de scepter gaan zwaaien in het hotel. Door Crouwel ‘het meest prestigieuze hotel van Zeeland’ genoemd. Het hotel tel 24 kamers, 55 appartementen, het heeft wellnessvoorzieningen en een restaurant.

De Rotterdamse projectontwikkelaar van het hotelcomplex Stone 22 uit Rotterdam haalde Crouwel naar Zeeland. Hij zorgde op zijn beurt voor de twee andere grote namen. ‘Drie weten meer dan één. We gaan er al onze kennis en ervaring in stoppen.’

Naast Hotel Veerse Duin is Crouwel bezig met de uitrol van de Kip Gallery.