nieuws

Record voor Efteling en 100.000 slapers Bosrijk

Hotel

De Efteling heeft in 2011 een recordaantal bezoekers mogen ontvangen. Meer dan 4,1 miljoen mensen passeerden de kassa’s in Kaatsheuvel. Vakantiepark Bosrijk verwelkomde 100.000 overnachters.

Record voor Efteling en 100.000 slapers Bosrijk

Dat meldt de Telegraaf. Bosrijk was voor het eerst een volledig jaar open. De Efteling noemt het aantal overnachtingen ‘boven verwachting’. Niet eerder was het sprookjespark in Kaatsheuvel jaarrond geopend.

Het aantal bezoekers aan het park steeg met meer dan een miljoen tot 4,1 miljoen, een record. Het bedrijf denkt dat die toename vooral het gevolg is van investeringen in nieuwe attracties, waaronder Joris en de Draak en Raveleijn.

Directeur Bart de Boer tempert in het artikel daarom ook de verwachtingen over omzet en winst. ‘Grote investeringen hebben invloed op het bedrijfsresultaat over 2011, dat zal geen verrassing zijn.’

Door het slechte zomerweer bleven bovendien de inkomsten achter. De Boer daarover: ‘We hebben in het najaar alle zeilen moeten bijzetten om met prijsacties de slechte zomermaanden goed te maken.’

De Efteling viert in 2012 het 60-jarig bestaan. Ter gelegenheid van dit jubileum opent 31 mei de grootste waterfonteinshow van Europa: Aquanura.

Reageer op dit artikel