Roode Leeuw ontvangt predikaat 'Hofleverancier

Roode Leeuw ontvangt predikaat 'Hofleverancier

Hotel-restaurant De Roode Leeuw heeft zondag 16 oktober het predikaat 'Hofleverancier' ontvangen. Het Amsterdamse bedrijf ontving de Koninklijke onderscheiding tijdens het eeuwfeest uit handen van burgemeester Van der Laan.

De koningin kan het predikaat Hofleverancier toekennen aan kleine en middelgrote Nederlandse ondernemingen die een vooraanstaande plaats innemen in de regio en in de branche. De titel geeft bedrijven het recht om het Koninklijk Wapen te voeren, met de toevoeging ‘Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier’.

General manager René Wildeman reageert opgetogen op de toekenning. ‘We hadden het predikaat ‘Koninklijk’ aangevraagd, maar daarvoor zouden we meer internationaal moeten zijn. Ik had er niet op gerekend dat we dan deze titel mochten ontvangen, het is dus een enorme verrassing.’

Wildeman is de zevende directeur in de 100-jarige geschiedenis van het bedrijf en tijdens de feestelijkheden 12,5 jaar in dienst. ‘Ik denk nog absoluut niet aan mijn pensioen, maar het eeuwfeest was natuurlijk wel iets dat ik bij mijn aantreden zag als een mijlpaal.’

De receptie in de Nieuwe Kerk werd voorafgegaan door een lunch met aandeelhouders en afdelingshoofden in het Scheepvartmuseum. Vanavond is in Odeon het feest voor het personeel.

De Roode Leeuw is een van de 384 bedrijven die zich Hofleverancier mogen noemen. Het predikaat moet over 25 jaar opnieuw worden aangevraagd.