nieuws

Steeds meer kamperen in eigen land

Hotel

Steeds meer Nederlanders kamperen in eigen land. Ook het aantal bungalowvakanties op eigen bodem is toegenomen. Van de totale toename in binnenlandse vakanties met 500.000 komt zestig procent voor rekening van kampeer- en bungalowvakanties; 300.000 verblijven.

Steeds meer kamperen in eigen land

Dit blijkt uit analyse van het ContinuVakantieOnderzoek gedaan door Recron, de belangenbehartiger voor de recreatiebranche. Recron verwacht ook positieve resultaten voor 2010.

Niet alleen de echte gezinscampings zagen een toename, ook bedrijven die zich richten op avontuurlijke verblijven en natuurbeleving zag het aantal kampeerders toenemen.

Dit benadrukt de groeiende behoefte van de consumenten aan een unieke vakantiebeleving. Steeds meer recreatiebedrijven spelen hier op in door bijzondere (verblijfs)voorzieningen te ontwikkelen, speciale arrangementen en aangepaste marketing.

De groei van het aantal kampeervakanties doet zich niet alleen voor bij de bedrijven die zich richten op familiegebonden gezelligheid en uitbundigheid. Opvallend is dat ook bedrijven die zich meer toeleggen op avn

Reageer op dit artikel