nieuws

Stelende barman eist geld terug

Hotel

De advocaat van één van de ontslagen barmannen van het Amsterdamse Hotel Arena wil dat zijn cliënt, die de laan werd uitgestuurd wegens diefstal, het geld terugkrijgt. De barmedewerker bekende destijds de diefstal, waarna thuis duizenden euro’s werden aangetroffen.

Stelende barman eist geld terug

‘De omgekeerde wereld. Het gaat om een student, met drieduizend euro cash in huis’, reageert Hotel Arena-eigenaar Paul Hermanides in De Volkskrant. Hermanides ontsloeg enkele maanden geleden dertien medewerkers, nadat ze voor 200.000 euro hadden gestolen uit de kas. Videocamera’s legden de diefstal op beeld vast.

Jarenlange procedures
Van de gesloten twee ton is pas drieduizend euro terug. Dat geld werd bij de ontslagen medewerker gevonden, die dus nu via zijn advocaat het geld opeist. Met het gros van de stelende barkeepers hoopt Hermanides nog altijd tot een schikking te komen. Over enkele zware gevallen twijfelt Hermanides over een juridische zaak. Hij is bang voor jarenlange procedures.

Royale greep
Over de royale greep uit de kassa van de horecamedewerkers bij Hotel Arena kijkt René Terwey van VMB Security & Solutions in Almere niet vreemd op. ‘Twee ton, dertien mensen, dus 20 duizend de man. Ik zie vaak gevallen waarbij het per persoon om het dubbele gaat’, aldus expert Terwey in De Volkskrant.

Belasting betalen
Inmiddels is Hermanides door De Belastingdienst benaderd. De twee ton die kwijt is, geldt als omzet en daarover moet Hermanides gewoon 19 procent BTW afdragen. ‘Mijn accountant vond het al onverstandig dat ik openlijk een bedrag noemde’, aldus Hermanides, naast hotelier ook voorzitter van Koninklijk Horeca Nederland afdeling Amsterdam.

Reageer op dit artikel