nieuws

Toeristenbranche in nauw en wil actie overheid

Hotel

Het gaat niet goed met de toeristensector in ons land. Er is vanuit de Kamer actie nodig om het tij te keren. Dat vindt het Platform Toerisme en Recreatie (PTR) waar ook Koninklijk Horeca Nederland (KHN) deel van uitmaakt.

Toeristenbranche in nauw en wil actie overheid

De PTR luidt de alarmbel in een brief aan de Tweede Kamer. Daarin spoort de PTR het kabinet aan meer ambitie te tonen en te investeren in plaats van het invoeringen van de vliegtaks.

Door teruglopend inkomend toerisme en sterkere groei elders geeft ons land feitelijk marktaandeel prijs, aldus de brief, opgetekend door De Telegraaf. ‘We missen een duidelijke focus op het binnenlands toerisme en recreatie en een zichtbare koppeling met het inkomend toerisme’.

De toerisme- en recreatiesector was in 2007 goed voor 35,3 miljard euro, blijkt uit cijfers van het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen (NBTC). In de PTR zijn onder meer KHN, ANVR, Hiswa en Recron vertegenwoordigd.

Reageer op dit artikel