nieuws

Toeristisch Israël profiteert van klap Egypte

Hotel

Vorig jaar verbrak Israël met 3,3 miljoen bezoekers alle records als vakantiebestemming. Dit jaar is hard op weg om opnieuw een topjaar te worden.

Toeristisch Israël profiteert van klap Egypte

Het land profiteert van de grote klap die het toerisme in buurland Egypte kreeg.

Zee

Toeristen duiken in Eilat in dezelfde zee als in Egypte, stelt het AD. De krant haalt Uri Taub (directeur van het Nederlandse toerismekantoor voor Israël) aan: ‘Het is ook risicospreiding van de touroperators. Egypte heeft nu een risico, de Canarische Eilanden hebben een beperkte capaciteit.’

Mode

Taub zegt vakantiebestemmingen zijn te vergelijken met mode: ‘Bestemmingen die nu weer in zijn, waren dat 20 jaar geleden ook.’

Campagne

Om te profiteren van de verbeterde interesse, lanceert het toerismebureau aan het eind van de zomer een nieuwe promotiecampagne. De Istraëlische overheid stimuleert de heropening van hotels en nieuwe investeerders krijgen tot een kwart van hun geld terug. Taub: ‘Maar de ruimte is schaars.’

Reageer op dit artikel