nieuws

Van der Valk-concern 67 jaar ouder dan gedacht

Hotel

De familie Van der Valk blijkt een nog langere historie te hebben dan gedacht. De familie blijkt de hotelketen al 148 jaar geleden te zijn gestart; daarmee is de keten 67 jaar ouder dan gedacht.

Van der Valk-concern 67 jaar ouder dan gedacht

De vondst is gedaan door een projectgroep van de familie. Die deed die afgelopen twee jaar onderzoek naar de historie van het bedrijf en de familie.

Het verhaal is verwoord in het boek ‘Van der Valk, de bewogen geschiedenis van een Nederlandse horecafamilie’ dat deze week verschijnt.

De feitelijke grondleggers van het Van der Valk-concern blijken Nicolaas van der Valk en echtgenote Elisabeth Groenewegen te zijn. Ze toverden hun melklokaal om tot café met veranda. Zo konden ze de inkomsten van hun boerderij aanvullen.

Het idee bleek aan te slaan; steeds meer reizigers kwamen langs. Martinus Cornelis nam na het overlijden van zijn vader de zaak over en breidde het uit. Bij hem ontstond ook het idee om ieder kind een eigen zaak te geven.

Inmiddels bevat het Van der Valk-concern negentig vestigingen en tienduizend personeelsleden. Per jaar bezoeken ongeveer vijftien miljoen mensen een hotel en de omzet over 2009 was 515 miljoen euro.

Reageer op dit artikel