nieuws

Van der Valk huurt bos

Hotel

Van der Valk Gilze is als winnaar uit de bus gekomen in de strijd om natuurgebied Klein Zwitserland in Gilze. Het horecabedrijf in Brabant mag het bos de komende vijf jaar huren en er recreatieve evenementen organiseren. Een actiecomité was fel tegen de verhuurplannen.

Van der Valk huurt bos

Dat meldt BN/DeStem. De gemeenteraad heeft unaniem ingestemd met de verhuur van het natuurgebied. Actiecomité Vrienden van Klein Zwitserland is teleurgesteld over de beslissing. Zij denken dat de verhuurperiode na vijf jaar automatisch overgaat in verkoop en dat het gebied dan niet meer openbaar blijft voor bezoekers.

Van der Valk huur het stuk bos voor 27.950 euro per jaar. Het horecabedrijf wil het gebied gebruiken voor recreatieve evenementen. Aan de beslissing van deze week ging een lange tijd van touwtrekken aan vooraf. Het actiecomité overhandigde op het laatste moment nog een petitie met 2.500 handtekeningen om de verhuur tegen te gaan.

Zie ook:

Van der Valk Gilze serveert beste gehaktbal

Reageer op dit artikel