nieuws

Witte Bergen wuift kritiek na overval weg

Hotel

Directeur Jorien Zeeuw van der Laan van hotel De Witte Bergen in Eemnes zegt dat maar een of twee medewerkers van het hotel geen geld krijgen door het niet kunnen werken als gevolg van een mislukte overval. Enkele weken geleden moesten gasten en medewerkers van het horecabedrijf onderduiken in de kelder na explosiegevaar door een mislukte overval.

Witte Bergen wuift kritiek na overval weg

Zeeuw van der Laan zegt in de Gooi- en Eemlander dat de maatregel is overlegd met de ondernemingsraad. ‘Deze mensen hebben zitten wachten, een bakkie koffie gedronken. Net als de gasten, die konden ook niet weg. Dit was overwacht’.

De hoteldirecteur laat weten dat het niet slechts om een of twee medewerkers gaan die niet worden uitbetaald. ‘Het is een schadepost voor ons allemaal. Hier kun je je niet tegen verzekeren. We missen een volle dag omzet. De gasten konden we na zo’n ervaring niet meer laten betalen. En toen de situatie eindelijk veilig was, kwam het niet meer op gang’.

Een medewerker, die anoniem wenst te blijven, laat in de regionale krant weten niet blij te zijn met de houding van zijn werkgever. ‘Het gaat om ongeveer vijftien mensen die uren in de kelder niet krijgen uitbetaald. De werknemers draaien op voor het verlies, terwijl zo’n overmachtsituatie het risico is van de werkgever’, aldus de medewerker.

Totaal zaten ongeveer 250 mensen vier uur vast in de kelder van het hotel. De reden voor de urenlange opsluiting zat hem in het feit dat bij het tankstation pal naast het hotel door overvallers een kneedbom was bevestigd op een geldwagen. De bom ging niet af.

In een aanvullende persverklaring laat de directie weten direct dat het managementteam direct na de overval heeft overlegd over de gevolgen voor het personeel. Daarop is besloten alle uren die het personeel noodgedwongen moest doorbrengen rond het pand en in de kelderzalen uitbetaald zouden worden, schrijft de directie van De Witte Bergen.

Blijkbaar voelen een of meer personeelsleden zich te kort gedaan, hoewel dit niet aan de directie op enige wijze kenbaar is gemaakt, meldt De Witte Bergen.

‘Het is geenszins onze bedoeling geweest personeel te kort te doen en wij zullen intern de zaak nader onderzoeken. Mocht blijken dat één of meer der betrokken medewerkers niet naar behoren is betaald dan zullen wij dat alsnog rechtzetten’, aldus Diederik Zeeuw van der Laan.

Reageer op dit artikel