nieuws

Informatiekanaal Hotelsterren.nl gelanceerd

Hotel

Het Bedrijfschap Horeca en Catering en Koninklijke Horeca Nederland (KHN) hebben www.hotelsterren.nl gelanceerd. De site bevat een overzicht van alle officieel geclassificeerde hotels volgens de Nederlandse Hotel Classificatie.

Informatiekanaal Hotelsterren.nl gelanceerd

Op Hotelsterren.nl kan de consument eenvoudig hotels in de verschillende sterrencategorieën op normen met elkaar vergelijken. Zo krijgt de consument een beeld van de voorzieningen die het betreffende hotel aanbiedt.

De gegevens voor de site zijn afkomstig van het Bedrijfschap Horeca en Catering. ‘Daardoor zijn ze altijd actueel. Vermelding op de site kost hoteliers niets. Ze kunnen zelf geheel kosteloos hun eigen pagina uitbouwen met bijvoorbeeld foto’s’, aldus Joris Prinssen, woordvoerder van KHN.

Hotelsterren.nl is een informatiekanaal en geen boekingssite. Prinssen: ‘Wanneer je een hotel wilt boeken, doe je dat op de site van het hotel zelf. Hoteliers betalen dus ook geen commissie. De site moet gedragen worden door de hotels zelf. Het is goed om te horen dat enkele grote ketens het initiatief omarmen en de hotelpagina’s gaan verrijken’.

KHN hoopt verder op veel media-aandacht voor het nieuwe webinitiatief. Verder hoopt ze dat partijen als ANWB en NBTC de site onder de aandacht brengen, net als de vakpers.

Hotelsterren.nl moet volgens Prinssen niet gezien worden als opvolger van het twee jaar geleden gelanceerde Hotelzapper.com. ‘Hotelzapper bestaat niet meer. Het initiatief lag bij HarverPro. Dat bedrijf bestaat niet meer. De reserveringssite werkte niet en wij zijn na één jaar gestopt’, aldus Prinssen.

HotelZapper.com werd twee jaar geleden groots gepresenteerd. De site verzamelde hotelaanbiedingen op Facebook en Twitter. Na een jaar is het initiatief stilzwijgend stopgezet.

Reageer op dit artikel