nieuws

Herman Klok nieuwe hoteldirecteur NH Krasnapolsky

Hotel

NH Hoteles benoemt per 7 oktober Herman Klok tot hoteldirecteur van NH Krasnapolsky in Amsterdam. Klok komt van Accor en volgt Heinz Imhof op bij het vijfsterrenhotel aan de Dam.

Herman Klok nieuwe hoteldirecteur NH Krasnapolsky

De nieuwe hoteldirecteur van Krasnapolsky, Herman Klok, is afkomstig van Accor, waar hij general manager was bij Pullman Brussels Midi. Hij volgt in Amsterdam Heinz Imhof op, die tweeënhalf jaar verantwoordelijk was voor het vlaggenschip van NH Hoteles. Imhof kreeg een nieuwe uitdaging op zijn pad en gaat aan de slag bij Capital Catering in Berlijn.

Ten huwelijk

Klok zegt verheugd te zijn terug te keren naar zijn vaderland, waar hij zijn ruime internationale ervaring gaat gebruiken om de koers van NH Grand Hotel Krasnapolsky te bepalen. ‘Dit gerenommeerde tophotel heeft voor mij persoonlijk altijd een bijzondere plek ingenomen: ik heb er vijftien jaar geleden mijn echtgenote ten huwelijk gevraagd.’

‘De geplande grootschalige renovatie van NH Grand Hotel Krasnapolsky stelt mij in staat om een nog prominentere plek voor het hotel te verwerven binnen de top van de Amsterdamse hotels. Bovendien zet ik mij graag in om Amsterdam als congresstad op internationaal niveau nog meer op de kaart te zetten.’

Ervaring

In de afgelopen jaren deed Klok de nodige nationale en internationale ervaring op in het vak. Als Director of Operations Rooms Division werkte hij sinds 2004 voor Dorint Sofitel op Schiphol, waar hij onder andere verantwoordelijk was voor de succesvolle re-branding naar Dorint.

In 2007 maakte hij de overstap naar de VS waar hij als Hotel Manager de scepter zwaaide over het Sofitel Chicago Water Tower. Drie jaar later verrijkte hij zijn carrière in Dubai met de opening van het eerste Pullman hotel in het Midden-Oosten, in de rol van Operations Manager. Meer recentelijk was Klok werkzaam in België, waar hij in juni 2013 als General Manager hotel Pullman Brussels Midi opende.

Verkocht

Eerder dit jaar werd het vastgoed van NH Krasnapolsky nog voor €157 miljoen verkocht aan een groep internationale investeerders. Ook vertrok in mei dit jaar de Nederlandse directeur Jan Hein Simons. Hij werd opgevolgd door Maarten Markus.

Reageer op dit artikel