nieuws

‘We profiteren het meest van BRIC-land China

Hotel

Van welk BRIC-land gaat de Nederlandse horeca de komende jaren het meest profiteren? China, Brazilië, Rusland en India, in deze volgorde zet de sitebezoeker van MissetHoreca.nl het belang van de BRIC-landen voor de Nederlandse horeca.

‘We profiteren het meest van BRIC-land China

De redactie van Misset Horeca vroeg naar het belang van de BRIC-landen middels de stelling op de homepage van Missethoreca.nl. ‘Van welke BRIC-land gaat de Nederlandse horeca de komende jaren het meest profiteren?’

China staat met 37,7 procent van de stemmen bovenaan, gevolgd door Brazilië met 29,3 procent van de stemmen. Rusland volgt met 21,7 procent en India staat met 11,3 procent van de stemmen onderaan het lijstje met vier BRIC-landen. Er brachten 106 mensen hun stem uit.

Jos Vranken, directeur van het NBTC Holland Marketing, erkende eerder dit jaar tijdens een congres het belang van de BRIC-landen maar benadrukte ook onze buurlanden niet te vergeten. Hij zit tegen Misset Horeca: ‘Nederland ontvangt een positieve mix aan gasten. Dat zijn de BRIC-landen die grote groeipercentages laten zien en hier fors besteden. Maar vergeet de buurlanden niet. België is in aantal bezoekers de grootste groeimarkt voor Nederland.’

Sander Allegro benoemde op de Horecava van 2013 het belang van India. Het land dat de respondenten onderaan de ranglijst plaatsen. ‘De BRIC-landen zijn allemaal landen met economische groei’, aldus Allegro. ‘Met name India gaat een belangrijke rol spelen. Daar ontwikkelt zich een grote middenklasse met mensen die de Engelse taal machtig zijn en die willen en kunnen reizen. De groep internationale reizigers vertegenwoordigt op dit moment een markt van 40 miljard dollar.’

Reageer op dit artikel