nieuws

Sieberen Meerema manager Quartier du Port Rotterdam

Hotel

Sieberen Meerema is de nieuwe manager van boutique hotel Quartier du Port in Rotterdam. In het pand aan de Van Vollenhovenstraat exploiteerde hij met zijn vrouw al een kookstudio. Sinds 1 juni beschikt het hotel over een eigen restaurant, waarvan Rolph Hensen en Chantal de Raaf (beiden komen over van sterrestaurant Fred in Rotterdam) het gezicht zijn.

Sieberen Meerema manager Quartier du Port Rotterdam

In mei meldde Sieberen Meerema aan MissetHoreca.nl zijn vertrek bij De Harmonie aan de Westersingel in Rotterdam. Na twaalf jaar droeg hij het restaurant over aan zijn souschef Marco Somer. Over zijn nieuwe plannen wilde hij toen nog niets kwijt. Dudok Holding, eigenaar van De Harmonie en Quartier du Port, benaderde Meerema voor het management van het hotel, dat sinds 1 juni beschikt over een eigen restaurant.

‘Vorig jaar werd mij gevraagd of ik een kookstudio wilde starten in het souterain van het hotel’, vertelt Meerema over hoe de bal aan het rollen kwam. ‘Van het een kwam het ander: Dudok Holding benaderde mij met de vraag of ik interesse had in het draaien van de volledige exploitatie.’

Investering van een ton

Tot begin deze maand beschikte het twintig kamers tellende hotel in het Havenkwartier niet over een eigen restaurant. Meerema: ‘We hebben een maand verbouwd en er is ongeveer 100.000 euro geïnvesteerd. Er is nu een totaalbeleving van eten en drinken, slapen en koken. In augustus komt daar nog een bakkerij bij. Een zelfstandige exploitatie, maar één die ons brood gaat leveren. En na de zomer gaan we de kamers upgraden.’

De gezichten van het restaurant zijn Chantal de Raaf en haar partner Rolph Hensens, beiden afkomstig van het met één Michelinster bekroonde restaurant FRED, eveneens in Rotterdam. ‘Het moet een echt buurtrestaurant worden’, aldus Meerema, die zichzelf daarom ziet als een soort van herbergier. ‘Heel geschikt voor een zakelijke afspraak, maar daarnaast toegankelijk voor particulieren. Vers, tegen een redelijke prijs, gemakkelijk en sfeervol.’

Meerema denkt dat voor een restaurant als deze markt is in de Maasstad. ‘Er is de afgelopen jaren veel bijgekomen in het hogere segment. Bij ons kun je een driegangendiner nuttigen voor 39,50 euro en weet je zeker dat de ingrediënten kwaliteit hebben en vers en echt zijn.’

Meerema stopt niet met koken

Door zijn nieuwe functie zal Meerema minder achter het fornuis zijn te vinden. ‘Minder in het restaurant, maar wel in de kookschool die mijn vrouw Anja Koot en ik blijven doen. Waar nodig assisteer ik Rolph, maar het is nu inderdaad zo dat ik ook verantwoordelijk ben voor het vullen van de kamers en de twee zalen in het hotel.’

Vanaf september gaat het restaurant volledig van start. Meerema: ‘Dat wil zeggen dat we dan volop bezig gaan met marketing en pr. Tot die datum gebruiken we de tijd om alles tot in detail uit te werken.’

Reageer op dit artikel