EasyHotel: bezettingsgraad van 61,5 procent bij opstart

EasyHotel: bezettingsgraad van 61,5 procent bij opstart

EasyHotel Rotterdam heeft in de opstartfase van september 2013 tot maart 2014 een gemiddelde bezettingsgraad van 61,5 procent gehad. Dit is 3,5 procent meer dan vergelijkbare hotels in de rest van de stad.

De cijfers zijn gebaseerd op het STR report. Dit is een benchmarkvergelijking tussen hotels die zijn aangesloten. De verwachting is dat deze groei voor EasyHotel Rotterdam zal doorzetten naar een bezettingsgraad van 67 procent in het eerste jaar van het Rotterdamse hotel.

Juiste markt

'Wij zijn enorm trots dat wij al zeven maanden na de opening van onze vestiging aan de Westblaak, een goed en groot marktaandeel hebben kunnen veroveren in de stad Rotterdam. Hieruit blijkt dat als je in de juíste markt zit met je hotelconcept, met het juíste product, dat het wel degelijk mogelijk is om een hotel in Rotterdam - ondanks het steeds groter wordende aanbod - succesvol te krijgen', aldus Lucas Drewes, operationeel directeur easyHotel Benelux.

EasyJet

EasyHotel Rotterdam is de derde vestiging van de budgethotelketen, die er al eerder een in Amsterdam opende (2011) en halverwege 2013 ging een vestiging in Den Haag van start. De twee sterren hotelformule is bedacht door Sir Stelios Haji-Ioannou, bekend van easyJet. Alle vestigingen van easyHotel zijn gevestigd in leegstaande kantoorpanden op centrale locaties, waardoor men midden in het centrum van de stad voor een scherpe prijs-kwaliteitverhouding een kamer kan boeken. Hierbij betaalt de gast alleen voor wat hij wenst af te nemen.