nieuws

Hotel van Oranje wint Dutch Hotel Award 2015

Hotel

Het managementteam van Hotel van Oranje wint dit jaar de Dutch Hotel Award (DHA). Niet alleen maakt het team indruk door hun gedrevenheid en professionaliteit, ook wist ze als beste invulling te geven aan het thema van dit jaar: big data.

Hotel van Oranje wint Dutch Hotel Award 2015

De Dutch Hotel Award 2015 is donderdagavond 25 juni in Crowne Plaza Promenade Den Haag, tijdens het Hotel Management Diner van Misset Horeca, uitgereikt aan het team van Hotel van Oranje. Eerder op de avond werd daar ook de Misset Hotel Personality Award uitgereikt.

De jury noemt het managementteam van winnaar Hotel van Oranje zorgvuldig samengesteld en ziet vooral in algemeen directeur Jaap Liethof en general manager Mike van Bokhoven een goede combinatie. ‘Ze zijn razend goed op elkaar ingespeeld.’ Die geoliede machine, dat soepel opererende team van Hotel van Oranje wint de Dutch Hotel Award 2015. In de finale van de twaalfde editie van de wedstrijd voor hotel mananagementteams troeft Van Bokhoven de collega’s en Noordwijker plaatsgenoten van hotel Vesper (brons) en het team van Bilderberg De Keizerskroon in Apeldoorn (zilver) af.

Teamspirit

Op teamspirit en enthousiasme ontliepen de finalisten elkaar nauwelijks. Maar Hotel van Oranje maakte het verschil in de uitvoering van de finaleopdracht, waarin de hotels moesten laten zien hoe zij big data in de operatie toepassen. Om dat te beoordelen trok de zevenkoppige jury (zie kader) langs de finalisten, waarbij elk hotel exact twee uur de tijd had om de jury te overtuigen.

Voor het eerst in de twaalfjarige historie van de Dutch Hotel Award is de jury het volledig eens: alle juryleden komen na nauwkeurig wegen van hun scores tot exact dezelfde top drie. En dan is dus ook de winnaar unaniem gekozen, waar andere jaren nog wel eens discussie werd gevoerd over welk team nu het beste was. Dit jaar is daar geen twijfel over en gaan de wandplaquette en de titel naar Hotel van Oranje in Noordwijk.

Die wandplaquette, die bij de winst van de Dutch Hotel Award hoort, wordt op vrijdag 3 juli door de jury uitgereikt in het winnende hotel. Die jury bestaat uit Jan van der Doelen van ING, DHA-bedenker Francesco Monaco van Trust Hospitality, Sander Allegro van Hotelschool The Hague, oud-hoofdredacteur van Misset Horeca Martine Zuil, juryvoorzitter Bas Tolmeijer van Trust Hospitality, Bart Meinen van Heineken en Theo Spies van SBS Architecten.

Het juryoordeel

Hotel van Oranje (goud):
‘Dit team is een mooie combinatie van personen en kwaliteiten. Ze hebben een fantastisch verhaal en daarnaast de opdracht ook erg goed uitgevoerd. Zij snappen echt wat big data kan betekenen voor een hotel.’

De Keizerskroon (zilver):
‘Carla Maessen haalt het maximale uit haar team. Ze weten als geen ander van niets iets te maken.’

Vesper (brons):
‘Het enthousiasme spat van dit team af. Heel veel respect voor de prestatie in zo’n korte tijd, we zijn zwaar onder de indruk van de score op Booking.

Special

In de volgende uitgave van Misset Horeca een uitgebreide special over het Hotel Management Diner met ook een reportage bij de winnaar. Bekijk hier een fotoreportage van de finaledag van de Ducth Hotel Award of hieronder een sfeerimpressie.