nieuws

Medailles voor studenten ROC Amsterdam bij wedstrijd Italië

Hotel

Studenten van de Hotelschool van MBO College Centrum van het ROC van Amsterdam veroverden vier medailles tijdens de internationale vakwedstrijd AEHT in Italië. ‘Een topprestatie’, vindt docente Jeannette Ghatas.

Medailles voor studenten ROC Amsterdam bij wedstrijd Italië

Op de jaarlijkse Europese conferentie meten studenten van ruim 130 hotel-management en horeca scholen uit 35 landen een week lang hun vakkennis.

Op deze 28e editie van AEHT in het Italiaanse Cervia wonnen de studenten van MBO College Centrum van het ROC Amsterdam op vier onderdelen: twee keer goud bij patisserie en wijnservice, zilver bij de haute cuisine kookwedstrijd en brons bij front office.

Ghatas: ‘Daarmee waren wij ook één van de meest succesvolle scholen.’ Vier van de vijf studenten uit Amsterdam wonnen een prijs.

Internationale duo’s

Tijdens de wedstrijden moest in internationale duo’s worden gewerkt. Het teamwork was naast vakkennis en vaktechniek een belangrijk onderdeel van de beoordeling.

Student Nick de Haas haalde met 95 uit 100 punten goud bij patisserie, samen met een Franse studente. Barry Kleijne wist bij vinologie ook goud te behalen. Hij volgt net als De Haas een BBL-opleiding, beide studenten werken bij Hotel Okura.

Belofte

 

Bij het onderdeel haute cuisine werd Jelle Horst door de jury geroemd als ‘topkok’ en ‘belofte voor de toekomst’, en eindigde op de tweede plaats. De prestaties van Lotte Gravemaker tijdens de simulaties voor Front Office waren brons waard.

Nederlands kampioen toerisme Chantal van der Heide bedacht een aantrekkelijke excursie, maar behaalde in een sterk deelnemersveld net geen medaille.

Reageer op dit artikel