Nieuwe eigenaar voor Hotel Doesburg

Nieuwe eigenaar voor Hotel Doesburg

Joost Smeltink, eigenaar van Villa Veertien in Dieren, wordt de nieuwe eigenaar van Hotel Doesburg. Het terras van het hotel staat op nummer vijf in de Terras Top 100 2015 van Misset Horeca. Smelting heeft het pand en de inventaris gekocht van de huidige pandeigenaar uit Apeldoorn en gaat vanaf maart draaien als Stadshotel Doesburg.

‘We hebben het pand en de inventaris gekocht en starten een nieuwe onderneming met eigen personeel. Twee jaar geleden zagen we een advertentie in een horecavakblad waarin het hotel in Doesburg te koop werd aangeboden. Vanaf dat moment was er contact met de pandeigenaar. Over een week krijgen we de sleutel’, aldus Smeltink tegen DoesburgDirect.nl.

In de zomer van 2015 werd het terras van het hotel vijfde in de terras Top 100 van Misset Horeca. 

Na de sleuteloverdracht wil Smeltink het hotel opfrissen. ‘Een nieuw kleurtje. Andere meubels. We denken dat we begin maart het hotel, dat Stadshotel Doesburg gaat heten, kunnen openen’.

Over de status van het huidige Hotel Doesburg blijft onduidelijkheid. De huidige eigenaar Joop Bergevoet is niet bereikbaar en de telefoon van het hotel is afgesloten. Daarmee is de kans groot dat het op een faillissement uitdraait. Op de deur hangt een briefje dat het hotel gesloten is vanwege vakantie.

Smeltink is al eigenaar van Villa Veertien, een horecabedrijf aan de IJssel in Dieren. Gasten kunnen hier een feest geven, vergadering of in groepen dineren. De locatie telt ook acht hotelkamers en in de naastgelegen Tabaksloods zit een B&B.

Hotel Doesburg

De start van Hotel Doesburg in 2009 was geen gemakkelijke. Twee maanden na de opening moest het hotel haar deuren sluiten vanwege een faillissement. De deuren zaten bijna een jaar op slot tot heropening een feit was. Een zakenman uit Apeldoorn blies het hotel nieuw leven in.