nieuws

Eric Andersen is F&B Professional of the Year

Hotel

Eric Andersen, docent aan NHTV Breda, is op het jaargala van AF&BM uitgeroepen tot F&B professional of the Year. Hij won het in de finale van Tim Schimmel en Bram Berkelmans.

Eric Andersen is F&B Professional of the Year

‘Met zijn indrukwekkende staat van dienst binnen het vakgebied en zijn rol als opleider en verbinder tussen theorie en praktijk, heeft hij aan de wieg gestaan van vele vakgenoten en dat blijft hij hopelijk doen’, luidt het juryrapport.

‘Andersen is als docent op hotelschool NHTV in Breda voortdurend bezig om de nieuwe generatie kennis te laten maken en te verbinden met het F&B vak.

AF&BM

Dit, en zijn presentatie aan de jury, leverden hem de titel F&B Prossional of the Year op. Hij volgt daarmee Bobby van Galen op.

Andersen kreeg de titel uitgereikt door voorzitter René Giel van AF&BM (Association of Food&Beverage Management), de netwerkvereniging die de wedstrijd organiseert. De bekendmaking was vrijdag 29 januari op het Jaargala van de club, in het Pullman hotel in Eindhoven.

Jury

De jury bestond dit jaar uit Rein Rambaldo (MaMa Kelly), Maarten Wessels (Wessels Trainingen), Paul Sprakel (Hospitality Management) en winnaar van 2015 Bobby van Galen (Tramrestaurant Hoftrammm).

Andersen nam het in de finale op tegen Tim Schimmel van Hotel de Draak in Bergen op Zoom en Bram Berkelmans van pop-up hotel Gustafson in Amsterdam. ‘Alle drie de finalisten zijn op hun eigen manier volop in beweging’aldus de jury. ‘Dat Eric Andersen vanuit NHTV ook heeft bijgedragen aan de basis van beide andere heren maakt het cirkeltje rond.’

Reageer op dit artikel