nieuws

Eerste Duitse vestiging The Student Hotel in Berlijn

Hotel 1151

The Student Hotel Berlijn is de eerste Duitse toevoeging aan het inmiddels uit twaalf vestigingen bestaande portfolio van The Student Hotel. Het hotel dat in het centrum van de studentenhoofdstad Berlijn is gevestigd, komt tot stand in samenwerking met het European Student Housing Fund.

Eerste Duitse vestiging The Student Hotel in Berlijn

The Student Hotel is bezig haar concept in Duitse universiteitssteden uit te rollen. Op dit moment wordt er actief gezocht naar mogelijkheden tot uitbreiding in Hamburg, München, Bremen, Frankfurt en Keulen. DAAD – de Duitse academische uitwisselingsdienst – meldde recent dat er een recordaantal internationale studenten in Duitsland is, van wie velen werk zoeken en start-ups oprichten.

Open in 2019

De 17.000 vierkante meter grote bouwplaats ligt aan de Alexanderstrasse, op een steenworp afstand van het beroemde Alexanderplatz in het Alexander Quartier. In The Student Hotel Berlijn, dat zijn deuren in 2019 opent, worden studentenkamers, hotelkamers en gedeelde studio’s gerealiseerd. De begane grond wordt publiekelijk toegankelijk en biedt studieruimtes, vergaderzalen, werkplekken, een gameruimte, fitnesszaal en een garage met plek voor ruim 400 fietsen.

Richting 15.000 kamers

The Student Hotel Group verhuurt momenteel meer dan 3000 kamers in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Groningen, Barcelona en Parijs en opent binnenkort haar deuren in Eindhoven, Maastricht, Florence en Bologna, met als doel om in 2020 een totaal aantal van 15.000 kamers te bereiken, dit door middel van aankoop en (nieuw)bouw in Duitsland, Italië, Frankrijk, Spanje, Portugal en Groot-Brittannië.

 

Reageer op dit artikel