nieuws

Amsterdamse kliklijn illegale verhuur blijft

Hotel 866

De Amsterdamse kliklijn voor illegale verhuur blijft. De gemeente draait sinds vorig jaar proef met het meldpunt en het blijkt een succesvolle manier om illegale hotels te vinden. Daarom is het telefoonnummer om overlast te melden vanaf volgend voorjaar het hele jaar bereikbaar, maakte wethouder Laurens Ivens (wonen) dinsdag bekend.

Amsterdamse kliklijn illegale verhuur blijft

Een melding via de Kliklijn leidt direct tot actie van een speciaal interventieteam dat erop af gaat. In geval van een overtreding volgt een boete en krijgt de melder een bericht over de afhandeling. Volgens Ivens is het goed dat Amsterdammers zelf actief mee kunnen helpen de overlast van illegale vakantieverhuur terug te dringen. De aanpak van illegale hotels staat hoog op de agenda bij het stadsbestuur.

Reageer op dit artikel