nieuws

Mannen opgepakt voor betrokkenheid brand hotel Preston Palace

Hotel 2376

De politie heeft vrijdag een twintigjarige man uit Hoogezand en een 22-jarige man uit Scheemda opgepakt wegens betrokkenheid bij een brand in een deel van hotel Preston Palace in Almelo donderdagavond.

Mannen opgepakt voor betrokkenheid brand hotel Preston Palace

Ongeveer vierhonderd moesten hotel Preston Palace verlaten nadat in het uitgaansgedeelte brand was uitgebroken. Net na middernacht konden de gasten terugkeren naar hun kamer. Sommige gasten zijn in een andere kamer ondergebracht, wel in hetzelfde hotel. Eén hotelgast raakte gewond en is met ademhalingsproblemen opgenomen in het ziekenhuis, een andere gast kreeg het advies langs de huisartsenpost te gaan.

Brand

De brand in het hotel aan de Laan van Iserlohn brak rond 22.00 uur uit. De brandweer was snel aanwezig en had het vuur niet veel later onder controle.

Arrestatie

De politie arresteerde ook nog een 56-jarige man uit Almelo omdat hij weigerde te vertrekken. Hij verzette zich bij zijn aanhouding en probeerde een wapen van een van de agenten te pakken.

Preston Palace

Preston Palace, voorheen van Hennie van der Most, werd in 2011 door drie directieleden overgenomen. Momenteel beschikt Preston Palace over 323 hotelkamers met in totaal bijna 1.000 bedden. Volgens het uitgaanscentrum telt het hotel jaarlijks 200.000 gastnachten en een bezettingspercentage boven de 85 procent.

>>Foto’s: nieuw hotelrestaurant voor Preston Palace

Begin dit jaar opende het nieuwe hotelrestaurant van Preston Palace de deuren. In zeven weken – eind vorig jaar – is het restaurant gestript en verbouwd. Het telt 650 zitplaatsen. Het betreft een buffetrestaurants met showcooking, salade-bars, kinderbuffet en een bar. Vóór de zomervakantie zijn de laatste drie hotelgangen vernieuwd. Eind 2017 worden de hoofdentree en hotellobby vergroot en vernieuwd.

Preston Palace won voor de derde jaar op rij de Award ‘Familiehotel van het Jaar’. Preston Palace beschikt over animatieprogramma, een subtropische zwemparadijs, een bowlingbaan, spelotheek en indoor-kermis.

Reageer op dit artikel