nieuws

Restaurant Ferilli’s weg uit The College Hotel Amsterdam

Hotel 2853

Restaurant Ferilli’s is vertrokken uit het The College Hotel Amsterdam. Carlo Ferilli heeft elders in de stad – aan de Beethovenstraat om de hoek bij het hotel– Ferilli’s Caffé geopend. Volgens een woordvoerder van Corendon, exploitant van het College Hotel, pas deze locatie beter bij Ferilli’s.

Restaurant Ferilli’s weg uit The College Hotel Amsterdam
Exterieur The College Hotel, Amsterdam

The College Hotel Amsterdam van Atilay Uslu/Corendon gaat weer verder met The College Restaurant & Bar. Gasten kunnen er terecht voor ontbijt, lunch, diner en cocktails. De kaart is Mediterraans. Atilay Uslu – eigenaar van Corendon en exploitant van het College Hotel – is ook mede-eigenaar van Ferilli’s Caffé. ‘Het café op de eigen locatie sloeg beter aan dan het restaurant in het hotel.’

Wat betreft personeel: een deel is meeverhuisd naar het Ferilli’s Caffé en een deel blijft werkzaam voor het hotel, zo laat een woordvoerder van Corendon weten.

Zondag 1 april was de laatste dag dat Ferilli’s at the College Hotel in bedrijf was. Het restaurant heeft er precies één jaar gezeten.

Ferilli’s zegt zelf op Facebook te zoeken naar een nieuwe locatie om Ferilli’s Ristorante te heropenen. ‘Maar voor nu ben je meer dan welkom om onze kleine broer in de Beethovenstraat te bezoeken.’ Het café is dagelijks geopend vanaf 12 uur voor koffie, lunch en diner.

Ferilli’s Amsterdam

Ferilli’s is het horecaconcept van de Italiaan Carlo Ferilli die ook George bedacht en van 2009 tot 2014 bij  de George-zaken betrokken was. Ferilli’s was een high-end restaurant met een kaart van de hand van Donatella Zampoli, een Italiaanse chef in bezit van een Michelinster. Geïnspireerd door het culinair erfgoed van haar moederland, creëerde Zampoli een menu van traditionele Italiaanse gerechten, zoals Risotto ai Funghi, Melanzana en Pasta al Ragù di Bologna.

Ferilli was eerder verantwoordelijk voor het succes van modemerk Replay, opende diverse horecaconcepten, waaronder George en hij is vandaag de dag eigenaar van vijf kledingzaken in Amsterdam Oud-Zuid.

Lees ook:
Foto’s: Renovatie The College Hotel ‘soms over de top’

Reageer op dit artikel