nieuws

Nederlands eerste Niu hotel geopend in Haarlem 

Hotel 1965

Novum Hospitality heeft haar eerste Niu hotel van Nederland in Haarlem geopend. Het driesterrenhotel telt 84 kamers en is de derde locatie van het hotelconcept Niu.

Nederlands eerste Niu hotel geopend in Haarlem 

Het hotel is gevestigd in de oude melkfabriek en is de inrichting hierop geïnspireerd. Niu hotels heeft meer dan 50 hotels door heel Europa. In elk hotel spelen de locatie en directe omgeving een belangrijke rol. Het hotel in Haarlem heet dan ook Niu Dairy en dankt deze naam aan het feit dat het hotel in de oude melkfabriek is gevestigd naast poppodium het Patronaat. De architecten van Mulderblauw hebben zich hierdoor laten inspireren. Dit zie je terug in details:  stoelen bekleed met koeienhuiden en melkflessen als lampen zorgen voor een unieke hotelbeleving. Albumcovers en portretten van lokale muzikanten in de lobby verwijzen naar het naastgelegen poppodium Patronaat.

Viva con Agua

niuHet hotelconcept werkt samen met de non-profit organisatie Viva con Agua, dat zich wereldwijd hardmaakt voor schoon drinkwater en sanitaire voorzieningen voor iedereen. In elk Niu hotel vindt men ontwerpen van kunstenaars die zich inzetten voor Viva con Agua. Niu Dairy is onder handen genomen door kunstenaar Bobbie Serrano.

Niu

Niu staat voor native, inspiring, unique. Het merk richt zich op de millennial en vindt aansluiting bij de levensstijl van de hedendaagse samenleving. Die hotelgast trekt zich niet meer terug op zijn kamer. De levendige lobby en de innovatieve co-working ruimte spelen daarom in op de vraag van de huidige hotelgast. De hotels beschikken over praktische, gebruiksvriendelijke kamers met geavanceerde badkamers om zo de hotelgast te voorzien van een comfortabel verblijf.

Novum Hospitality

Het familiebedrijf Novum Hospitality is met momenteel 161 hotels en meer dan 20.000 hotelkamers op 65 locaties in Europa de grootste hotelgroep in Duitsland. Het hotelportfolio omvat centraal gelegen drie- en viersterrenhotels die gedreven worden onder de merknamen Novum Hotels, Select Hotels en Niu. Bovendien fungeert Novum Hospitality als franchisenemer van de InterContinental Hotels Group, AccorHotels, Best Western Hotels & Resorts en Choice Hotels.

Reageer op dit artikel