nieuws

EquipHotel 2018 presenteert beursprogramma

Hotel 356

Met een breed beursprogramma, zowel op de beursvloer als in hotels in de rest van Parijs, wil EquipHotel bezoekers een blik in de toekomst van hospitality bieden. Trends, innovaties en de mogelijkheid tot netwerken zijn de belangrijkste pijlers van de tweejaarlijkse hotelbeurs EquipHotel, van 11 tot en met 15 november in Parijs.

EquipHotel 2018 presenteert beursprogramma

Een belangrijk element van EquipHotel 2018 is design. Verschillende ruimtes zijn ingericht in samenwerking met toonaangevende interieurdesigners uit Frankrijk en daarbuiten. Ook worden bij de ingangen van de verschillende beurshallen designtrends getoond.

‘In de horeca veranderen de ontvangstruimtes: ze worden multifunctionele ruimtes met variabele geometrie waarin gebruikers zich kunnen melden, ontmoeten, delen, werken,
spelen, kijken, rusten – alles wat een open ruimte aan zijn omgeving kan bieden’, aldus de beursorganisatie.

Architecten zijn daarnaast de ‘trendwatchers’ van EquipHotel 2018. Hun missie is om van de aanwezige exposanten producten te selecteren die de volgende vijf trends illustreren: innovatief, ontwerp, eco-ontwerpen, ongebruikelijk en connected.

De architecten zijn zowel architecten als constructiebedrijven. Ze beheersen het volledige project van het bouwen en leveren van kant-en-klare gebouwen tegen gegarandeerde kosten en tijd. Of het nu gaat om bouwen, renoveren, uitbreiden of een make-over, de voorgestelde oplossingen combineren een permanente zoekfunctie die welzijn, comfort, technische details en besparingen combineert. Ze zijn sterk betrokken bij onderzoek en duurzame ontwikkeling en bieden een wereldwijde visie omtrent het realiseren van
energieverbeteringen en aanpassingen.

Gastronomie in 2050

Hoe ziet gastronomie er in 2050 uit? Wat willen de klanten? Wat en hoe eet men in 2050? Op deze vragen wil de beurs op de openingsdag antwoord proberen te vinden. Onder impuls van de ambassadeur van de beurs, de befaamde chef-kok Thierry Marx, werd een studie uitgevoerd door een pool van studenten van de scholen Ferrandi, ENSCI en ESSEC.

Hun reflectie was gebaseerd op twee scenario’s die milieu-, technologische, landbouwkundige, maatschappelijke en volksgezondheidsparameters omvatten: in het eerste scenario waren de hulpbronnen bewaard gebleven en in de tweede waren ze uitgeput. De centrale vraag was: hoe kunnen de problemen van vandaag van invloed zijn en het herstel van morgen transformeren? Het doel is om te voldoen aan de verwachtingen van de professionals die EquipHotel bezoeken of er aan deelnemen, en hen een analyse te bieden van hoe de gastronomie eruit zal zien in 2050. Aldus Thierry Marx: ‘We moeten vandaag beginnen om te zorgen voor wat we morgen willen.’

EquipHotel 2018 vindt van 11 tot en met 15 november plaats in Porte de Versailles in Parijs. De beurs is onderverdeeld in vijf ‘universums’: Catering, Design, Well-being, Technology en Service. Binnen elk universum is een uitgebreid programma met workshops en presentaties. Daarnaast vinden verschillende wedstrijden plaats, is er over de hele beurs uitgebreid aandacht voor innovatie en er is een serie congressen en lezingen verbonden aan de beurs.

Het thema van de editie 2018 van de tweejaarlijkse beurs is ‘Inno-fusion‘.

Gratis naar EquipHotel

Wilt u EquipHotel 2018 bezoeken? In samenwerking met de organisatie kan Misset Horeca u gratis toegang aanbieden. Vraag hier uw gratis toegangsbewijs aan.