nieuws

Thom van der Heide van Van der Valk naar Tjaarda Oranjewoud

Hotel 974

Thom van der Heide van Van der Valk naar Tjaarda Oranjewoud
Thom van der Heide bij Van der Valk Leeuwarden

Thom van der Heide, de general manager van Hotel Van der Valk in Leeuwarden verlaat het hotel en gaat naar hotel-restaurant Tjaarda in Oranjewoud. Hij gaat daar restaurant Oranjetuin doen. 

Thom van der Heide was voor zijn komst naar Van der Valk Leeuwarden eigenaar van sterrestaurant Frouckje State in Rijperkerk. Zijn restaurant had van 2009 tot 2013 een Michelinster. Na de koop door WestCord ging hij mee als gastheer naar Elevé in Leeuwarden. Dit restaurant zit op de bovenste verdieping van het WTC hotel.

Het Van der Valk-hotel in Leeuwarden heeft nog geen opvolging gevonden voor de general manager. Ze laten weten dat de vacature nog open staat. Van der Heide heeft zijn functie bij Van der Valk al neergelegd en gaat in Oranjewoud aan de slag op 1 april 2019. De chef kok in Oranjewoud is Joram van der Staaij.

In de Friese pers zegt Van der Heide dat het voor hem voelt als thuiskomen. Eigenaar van hotel Tjaarde, Tjitte de Wolff, kent hij van het regionaal genootschap Fryslân Culinair. Van der Heide mistte als general manager van een groot hotel het contact met de gast.

Van der Valk Leeuwarden heeft 117 kamers, twee restaurants, een bar en diverse zalen. De deuren van het hotel zijn in december 2017 geopend. Van der Valk Leeuwarden is onderdeel van de Matser groep van Martin en Anita Matser die ook de Toekan-hotels in bijvoorbeeld Wolvega, Sneek, Emmeloord, Haarlem en Purmerend runt.

Streekproducten op de kaart

Van der Heide wil in restaurant Oranjetuin een andere sfeer brengen. ‘Persoonlijker en informeler. Maar zeker wel stijlvol. Het grand café van het hotel is al aangepast, het restaurant volgt.’

Op de kaart zou Van der Heide meer seizoensgebonden gerechten willen zien, gemaakt met producten uit de eigen streek. ‘De gast moet de regio proeven.’


Reageer op dit artikel