Brand in net vernieuwd Zeeuws hotel: 'Dit is verschrikkelijk'

Brand in net vernieuwd Zeeuws hotel: 'Dit is verschrikkelijk'

Een groot deel van het dak van een hotel in het Zeeuwse Philippine, dat volgende week de deuren zou heropenen na anderhalf jaar verbouwing, is verwoest door brand. Die was lastig te bestrijden omdat het vuur tussen de zonnepanelen en het dak woedde.

De brandmelding kwam rond 04.00 uur en de brandweer was er snel met veel voertuigen. Er was een persoon aanwezig. Die kon het pand aan de Havenpoortstraat ongedeerd verlaten. De brandweer deed metingen in de buurt omdat er meldingen van stankoverlast waren, maar er zijn geen schadelijke stoffen gevonden.

Verbouwing

De eigenaren van het hotel vertelden Omroep Zeeland dat het hotel volgende week heropend zou worden na een verbouwing van anderhalf jaar.

Einde in zicht

'Het is verschrikkelijk, ik heb er geen woorden voor", zegt eigenaar Joris Jansen tegenover  Omroep Zeeland. 'We hebben bijna anderhalf jaar gebouwd, het einde was in zicht. Alles is voor niks geweest.' De reserveringen die al stonden zijn geannuleerd. 'Ik denk dat we voorlopig alles kunnen cancelen, ik zie dit voorlopig niet weer opgebouwd worden.'

'We zaten vol spanning te wachten tot het hotel open zou gaan. En nu krijg je dit te zien. Diep triest', reageert een omwonende.