Corendon tekent voor hotel in Zandvoort

Corendon tekent voor hotel in Zandvoort
Atilay Uslu voor zijn College Hotel in Amsterdam (archief Misset Horeca)

Corendon heeft een koopovereenkomst getekend voor aankoop van een kavel in Zandvoort. Corendon - van Atilay Uslu - wil aan de boulevard van de Formule 1-badplaats een luxe hotel realiseren.

Corendon tekende met Kondor Wessels Vastgoed en Nieuwenhuis Planontwikkeling (samen Venster aan Zee v.o.f.) voor de aankoop van een kavel op het Badhuisplein in Zandvoort. Dit meldt Vastgoedmarkt, ook een titel van Vakmedianet.

Het is de ambitie van Atilay Uslu om een luxe beach hotel te realiseren. De kavel op het Badhuisplein is direct gelegen aan de Zandvoortse boulevard en is op loopafstand van het centrum.

'Geen lelijke betonbak'

Hoeveel kamers het hotel gaat krijgen is nog niet bekend. Volgens Kees Teer, voorzitter van de Raad van Bestuur van Corendon, streeft het bedrijf naar een ‘hotel met allure.’ ‘Atilay Uslu is geboren en getogen in Haarlem en koestert warme herinneringen aan Zandvoort en wil er echt iets moois van maken. Men hoeft niet bang te zijn voor een lelijke betonbak of torenhoge flats met een all-inclusive concept op het plein. Dit hotel zal er eentje worden in het hogere segment.’

Corendon heeft al drie eigen hotels in Nederland: Corendon Vitality, Corendon Village en het College Hotel.  Samen goed voor 980 kamers.

Toeristische trekker

Het hotel met faciliteiten moet in de optiek van Corendon het hele jaar een toeristische trekker zijn. In de plint kunnen publieke hotelfuncties worden gecombineerd met commerciële ruimtes die moeten zorgen voor de nodige levendigheid.

Kondor Wessels Vastgoed en Nieuwenhuis Planontwikkeling werkten de afgelopen jaren samen met de gemeente Zandvoort aan een programma voor de ontwikkeling van het Badhuisplein.

Formule 1 in Zandvoort

Als alles doorgaat wordt in mei 2020 weer een Formule 1 race gehouden op het circuit van Zandvoort. Het Corendon hotel zal dan zeker nog niet klaar zijn. Vraag is of dat bij de volgende race in 2021 al wel het geval is. ‘Het is nog vroeg dag,’ zegt Teer.