Kasteel Wittem heropent als Château Wittem

Kasteel Wittem heropent als Château Wittem

Château Wittem, voorheen Kasteel Wittem, is weer open na een rigoureuze verbouwing. De familie Wilden heeft, als nieuwe eigenaar, naar eigen zeggen het luxeniveau omhoog willen brengen. En daar paste een nieuwe naam bij.

Château Wittem beschikt over twaalf exclusieve suites, de Witham Bar en het Franse restaurant Julemont. Daarnaast biedt het hotel valet parking, butlerservice en turndown service.

‘Van een monumentaal kasteel een exclusief en luxe château boutique hotel maken’, zo luidden de plannen toen Alexander Wilden en zijn vrouw Nicole in juni 2018 het Château overnamen van het echtpaar De Meij.

Een klus waarbij zij alle voorgaande bewoners en gasten, hun verhalen en andere historische elementen zoveel mogelijk wilden koesteren en benutten als inspiratiebron. ‘De service en het comfort mochten echter naar een nóg niveau hoger: exclusiever en eigentijdser.’

Nieuw tijdperk

Alle kamers werden onder handen genomen, voorzien van nieuw interieur en gerestyled tot luxe suites. Ook het restaurant en de bar kregen een volledige makeover. Victoria Wilden, zus van Alexander, heeft als managing director, de dagelijkse leiding over het hotel.

‘Château Wittem is klaar voor een nieuw tijdperk. We zijn trots en kunnen niet wachten om het vernieuwde Château met onze gasten te delen’, aldus Victoria.

Château Wittem beschikt over 12 kamers, onderverdeeld in verschillende typen, waaronder de Château Tower Suites (torenkamers), Château Superior Rooms en Château Classic Rooms. Elk met een eigen kleur, sfeer en verhaal.

Anna, Alexander, Floris, Guda en Willem. Deze en andere namen van de suites verwijzen namelijk naar de bijzondere en spraakmakende personen uit de geschiedenis van het kasteel, die er hun sporen nalieten.

Michelinster

Ook ridder Winand van Julemont, die omstreeks 1200 het kasteel betrok met zijn riddermatige familie, heeft een speciale plek in de geschiedenis van Château Wittem. Niet voor niets is het restaurant naar hem vernoemd.

In de keuken staat de jonge chef Sven Nijenhuis, zoon van Otto Nijenhuis de chef-kok van Château St. Gerlach.

Onder de oude naam, Kasteel Wittem, had het restaurant van 1977 tot 1989 een Michelinster. In 2011 werd het restaurant verkocht aan een private investeerder, die bij de koop nog niet zei te weten of het restaurant gecontinueerd zou worden.

Al snel bleken eigenaren Ronald en Silvia de Meij zelf als gastheer en -vrouw het restaurant wel degelijk voort te willen zetten. In 2018 verkochten zij het kasteel aan Alexander en Nicole Wilden.

Bekijk deze collectie

Inrichting

Bij de inrichting van je horecazaak en je terras komt veel kijken. Je wilt dat de sfeer past bij het concept en je gasten aanspreekt. Er zijn veel aspecten waar je rekening mee moet houden. In deze collectie tips en inspiratie op het gebied van interieur en exterieur: van het interierontwerp tot meubilair en van routing tot sfeer.