Vier Amsterdamse hotelcocktailbars lanceren pakket voor Thuisborrel Club

Vier Amsterdamse hotelcocktailbars lanceren pakket voor Thuisborrel Club

De Thuisborrel Club is in het leven geroepen om (cocktail)bars, die nog steeds hun deuren gesloten moeten houden, een hart onder de riem te steken. Na een eerste succesvolle editie in mei met 'gewone' cocktailbars wordt nu een editie georganiseerd met cocktailbars van vier vijfsterrenhotels in Amsterdam.

Anders dan de vorige editie van de Thuisborrel Club draait het nu vooral om de kennis die de bars delen met gasten die de borrelbox bestellen.

De deelnemende bars zijn: Vault Bar van het Waldorf Astoria, Amstel Bar van het Amstel Hotel, Bar Twenty Seven van het gelijknamige boutiquehotel Hotel Twenty Seven en Taiko Bar van het Conservatorium Hotel.

De Thuisborrel box

De cocktailboxen zijn te verkrijgen in twee varianten: de ‘small’ bevat ingrediënten voor vier cocktails (één van elke bar) en in de ‘large’ zitten de bestanddelen voor acht cocktails (twee per bar). Denk daarbij aan de Aberdeen Sour, een net wat spannendere versie van de 'Whisky Sour', de 'Charlie Chaplin' met Sloe Gin en abrikozen likeur en 'De Wallen' met Disaronno en passiefruit.

Ook is rekening gehouden met de bewuste drinker nu minder alcohol drinken een trend is: de box bevat namelijk ook twee non-alcoholische cocktails.

Bij elke cocktail komt een tutorial waarin de bartenders uitleggen hoe de cocktail bereid moet worden en hoe hij tot stand is gekomen. Gasten ontvangen deze tutorials zodra de bestelling is afgerond. Shakematerialen zijn niet bij de box inbegrepen.