Culinaire Academie van Rijn IJssel Vakschool werkt nauw samen met Van der Valk

Culinaire Academie van Rijn IJssel Vakschool werkt nauw samen met Van der Valk

Met een speciale Van der Valk-klas stoomt de Culinaire Academie van Rijn IJssel Vakschool Wageningen studenten klaar voor werken bij een Van der Valk hotel in de regio. Hiervoor is de mbo-opleiding een samenwerking aangegaan met de hotelketen.

Om de mbo-studenten zo goed mogelijk voor te bereiden op een werkplek bij de hotelketen, beginnen zij hun twee-, drie- of vierjarige opleiding in een speciale Van der Valk-klas met een op maat gemaakt programma.Eerder had NH Hotels een proef waarbij mbo-studenten van ROC van Amsterdam praktijkervaring opdeden bij een hotel van de groep. Dat is een tijdelijk project, zolang de studenten geen praktijkonderwijs kunnen volgen. De samenwerking tussen Rijn IJssel en Van der Valk is structureel.

Gegarandeerde stageplaats bij 9 hotels

Een opleiding gericht op gastvrijheid, management en werken in de keuken of bediening bij een Van der Valk-hotel. Dat is de kern van een speciaal traject dat studenten kunnen volgen bij de Culinaire Academie van Rijn IJssel Vakschool Wageningen. Doel is gastvrij talent klaar te stomen voor de toekomst en een gegarandeerde stageplaats bij een Van der Valk-vestiging in de regio.

De studenten lopen direct stage als gastheer of -vrouw, later ook als zelfstandig werkend kok of bedieningsmedewerker. Toekomstige managers kunnen in het traject de opleiding tot Leidinggevende bediening of keuken volgen. De studenten kunnen voor hun stage gegarandeerd terecht in een Van der Valk in de regio. Voor dit programma zijn dat de hotels in Arnhem, Cuijk- Nijmegen, Duiven, Veenendaal, Apeldoorn, Leusden, Tiel, Amersfoort en De Bilt-Utrecht.

‘We kunnen studenten hiermee een mooi perspectief en zekerheid bieden in deze roerige tijden in de hotellerie', zegt directeur Annick Olthof-Kicken van Vakschool Wageningen. Ze noemt de bijzondere samenwerking een mooi voorbeeld van win-win, en is trots op de totstandkoming. Dat geldt evenzeer voor Van der Valk: ‘we zijn blij en trots dat wij deze toekomstige studenten mogen opleiden voor de lange termijn in onze hotels, aldus recruitment manager trainees & talentsbij Van der ValkJolanda de Graaff.