Amrâth Hotel Eindhoven heropent alsnog, met vernieuwde formule

Amrâth Hotel Eindhoven heropent alsnog, met vernieuwde formule

Amrâth Hotel Eindhoven sloot in maart 2020 'definitief' maar heropent per 1 december toch haar deuren weer voor hotelgasten. Daarbij is gekozen voor een andere positionering, waarbij alleen de kamers heropenen en voor een lagere prijs per nacht in de markt worden gezet.

Amrâth Hotel Eindhoven was in maart 2020 een van de eerste hotelslachtoffers van de corona-uitbraak. Later sloot de groep ook nog de hotels in Nijmegen en Breda als gevolg van de wegvallende inkomsten. Op de site sprak Amrâth over een definitieve sluiting van het Eindhovense hotel, nu blijkt het toch minder definitief dan gevreesd.

In de tussenliggende tijd verhuurde Amrâth het hotel aan uitzendbureau Eurojobs, dat er tot ongenoegen van omwonenden en gemeente arbeidsmigranten huisvestte. In september sommeerde de gemeente het hotel dat die arbeidsmigranten uiterlijk half november weg moesten zijn, op straffe van een dwangsom die kan oplopen tot €150.000, meldde het AD.

Nieuwe formule

Nu kiest Amrâth er dus voor het hotel toch weer te openen en heeft het meteen een iets andere positie in de markt gegeven. Vóór de sluiting opereerde het in het 4-sterren segment, met onder meer een eigen restaurant. Nu heropent het als 3-sterrenhotel, waarbij alleen de 60 hotelkamers weer in gebruik worden genomen. Het restaurant komt niet terug, wel komt er een selfservicepunt met een selectie eten, drankjes en essentials.

Voor de sluiting in maart 2020 werden economische omstandigheden als reden aangevoerd. Destijds opererend in het 4-sterren segment was er sprake van een stagnatie in de markt waarmee het beoogde rendement niet meer behaald kon worden.

David Dreese, algemeen directeur van Amrâth Hotels, is enthousiast over de heropening. ‘Ontwikkelingen en groeipotentieel in de markt hebben ertoe geleid dat wij vol vertrouwen opnieuw Amrâth Hotel Eindhoven zullen openen. Met de focus op een nieuw compact serviceconcept, waarin we prijstechnisch onze kamers lager in de markt kunnen aanbieden, verwachten wij een succesvolle formule in handen te hebben. In dit concept worden enkel de 60 kamers van het hotel opnieuw opengesteld voor hotelgasten. Met behoud van de 24-uursreceptie en toevoeging van een selfservicepunt zijn alle noodzakelijk services echter in huis om in de basisbehoeften te voorzien. Aan de hand van samenwerkingen met nabijgelegen restaurants zullen we het servicepakket verder uitbreiden.’

Nieuwe manager

Per 1 november 2021 is Neanne de Haas aangesteld als general manager van het hotel. Na het succesvol afronden van haar opleiding aan de Middelbare Hotelschool De Rooi Pannen Eindhoven in 2017 werkte Neanne in diverse functies binnen de front office en f&b-afdeling bij Westcord Hotel Noordsee.

Neanne de Haas

In 2018 startte Neanne als allround medewerker bij het toenmalige Amrâth Hotel Eindhoven waar ze al snel doorgroeide tot assistent-hoofd huishouding. In januari 2020 maakte ze de stap naar Amrâth Hotel Lapershoek in Hilversum om hier als hoofd huishouding aan de slag te gaan. ‘Het is altijd mijn ambitie geweest om als hotelmanager mijn passie voor hotellerie, gastvrijheid en service te mogen uitoefenen', zegt De Haas over haar benoeming. ‘Met enorm veel enthousiasme grijp ik deze kans aan. Ik ben gedreven om Amrâth Hotel Eindhoven in deze nieuwe formule opnieuw op de kaart te zetten.’