Asperges

Creatief met asperge: zo zetten chefs het witte goud op de kaart
Het aspergeseizoen is in volle gang. Misset Horeca maakte een rondje langs de restaurants om de creativiteit van de chefs met het 'witte goud' in...

Sterchef Luc Kusters over het witte goud
Luc Kusters werkt sinds de start van Bolenius* samen met zijn vaste aspergeleverancier Fred van Duijnhoven uit Stevensbeek, Noord-Brabant. Samen...

Vijf manieren om wél op te vallen met asperges
Het aspergeseizoen gaat binnenkort weer van start. Asperges zijn een mooi en lekker product om een speciaal, tijdelijk menu mee te maken. Maar hoe...

Asperges: met ham, zwezerik of griet
Hoe val je als eetgelegenheid nog op met asperges? Natuurlijk, de klassieker zal niet ontbreken op het menu, maar er zijn natuurlijk ook andere...

Koks op asperge bedevaart naar Zwitserland
Sterrenkok René Brienen ondernam het voorbije weekend weer samen met een aantal collega-koks de inmiddels traditionele 'asperge bedevaart' naar...

Eerste verse witte asperges overhandigd aan Huub Stapel
Limburgse asperges en chef-kok René Brienen zijn de afgelopen tien jaar steeds meer onlosmakelijk met elkaar verbonden. Elk voorjaar viert Brienen...

Fuiks Eten en Drinken bezorgt aspergesoep aan Capelse ouderen
Restaurant Fuiks Eten en Drinken verwerkt komende week 12.000 Hollandse asperges tot asperge-crèmesoep. Een deel hier van wil het restaurant uit...

Eerste 'witte goud' naar TV-kok Alain Caron
Dit jaar wordt het aspergeseizoen op een bijzondere wijze ingeluid. Om de start van het aspergeseizoen te vieren, wordt een kistje verse asperges met...

Motorclub brengt eerste asperges naar Restaurant De Zwaan
Gilbert Sweep heeft gisteren de allereerste asperges van het jaar geoogst op zijn bedrijf De Santspuy in Etten-Leur. Deze lagen dezelfde dag nog op...

Aspergerestaurant 2018 plus vijf manieren om wél met asperges te scoren
Gasterij Krabbendam uit Someren is verkozen tot Hét aspergerestaurant van 2018. Zij waren gezamenlijk voor deze titel genomineerd met Restaurant de...