Alles over Barbecue

Tips van bbq-experts: 'Leer omgaan met de hitte en neem de tijd'

Tips van bbq-experts: 'Leer omgaan met de hitte en neem de tijd'

Barbecueën is 'een waanzinnig mooie manier om vlees, vis en groente te garen', vinden Chris Naylor, chef-kok van Restaurant Vermeer en Nederlands...

BBQ-trends: Grote vleesdelen met alleen zout als smaakdrager

BBQ-trends: Grote vleesdelen met alleen zout als smaakdrager

Grote stukken vlees blijven populair op de barbecue. Ook de belangstelling voor bijzondere, exclusieve delen verder neemt toe. Daarbij gaat het om...

Eindhovens vleesrestaurant Mr. Meat gaat volledig vegetarisch

Eindhovens vleesrestaurant Mr. Meat gaat volledig vegetarisch

Na bijna zes jaar een overwegend op vlees gebaseerde menukaart te hebben gevoerd, is die kaart van barbecuerestaurant Mr. Meat in Eindhoven nu...

De opkomst van Korean BBQ: de nieuwe sushi-restaurants?

De opkomst van Korean BBQ: de nieuwe sushi-restaurants?

Temaki en nigiri's maken plaats voor galbi en kimchi. Korean BBQ-zaken schieten als paddenstoelen uit de grond. 'Mensen koken als het ware hun eigen...

Bekende chefs jureren NK Culinair Wild BBQ

Bekende chefs jureren NK Culinair Wild BBQ

Op zaterdag 15 Oktober 2022 vindt het eerste Open Nederlands Kampioenschap Culinair Wild BBQ plaats in Het Nationale Park De Hoge Veluwe.

Inschrijving NK Vegan Barbecue geopend

Inschrijving NK Vegan Barbecue geopend

Het plantaardige merk Vegan Masters organiseert samen met circulaire ontmoetingsplek De Groene Afslag op 25 september het Nederlands Kampioenschap...

Jord Althuizen: 'Koken op vuur geeft extra dimensie'

Jord Althuizen: 'Koken op vuur geeft extra dimensie'

Barbecuen is onverminderd populair. Maar door een kok naast een open vuur te zetten, creëer je nog geen barbecuerestaurant.

Binnenkijken bij vernieuwd Het Postkantoor van Amadore

Binnenkijken bij vernieuwd Het Postkantoor van Amadore

Horecagroep Amadore van Jerry van Zuijlen heeft Het Postkantoor aan de Grote Markt in Goes ingrijpend verbouwd. Twee naast gelegen panden - voorheen...

Opmars buiten koken: trendy, coronaproof en ware eyecatcher

Opmars buiten koken: trendy, coronaproof en ware eyecatcher

Buiten koken wint al langer terrein in de horeca en zeker in coronatijd is het een ware trend. Nu het horecaleven zich voorlopig nog uitsluitend tot...

Chris Naylor opent pop-up BBQ-restaurant Camping at Olof's in Amsterdam

Chris Naylor opent pop-up BBQ-restaurant Camping at Olof's in Amsterdam

Chris Naylor, chefkok van Vermeer* in Amsterdam, opent in de maanden juli en augustus Camping at Olof's: een tijdelijk barbecue-restaurant in de Sint...