Alles over NVWA

NVWA: 'Allergeeninformatie moet beter, ook in de horeca'

NVWA: 'Allergeeninformatie moet beter, ook in de horeca'

Uit inspecties van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) blijkt dat 60 procent van de bijna 13.000 geïnspecteerde bedrijven in retail,...

Tien vragen en antwoorden over de allergenenwetgeving

Tien vragen en antwoorden over de allergenenwetgeving

Als je als horecaondernemer eten serveert, dan ben je verplicht je gasten te informeren welke allergenen in dat eten aanwezig zijn. Tien vragen én...

'Allergenen informatie op de menukaart vaak onvoldoende'

'Allergenen informatie op de menukaart vaak onvoldoende'

Veel supermarkten, restaurants en bakkers informeren klanten en gasten niet goed over welke allergenen in voedsel of in een gerecht zijn verwerkt....

NVWA: mogelijk levensgevaarlijke xtc in 3-literfles Moët Imperial Ice

NVWA: mogelijk levensgevaarlijke xtc in 3-literfles Moët Imperial Ice

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) waarschuwt om zeer voorzichtig te zijn met champagneflessen van het merk Moët & Chandon Ice...

Ontslag op staande voet 'vieze' kok onterecht

Ontslag op staande voet 'vieze' kok onterecht

De eigenaar van een Indonesisch restaurant moet een schadevergoeding betalen aan zijn voormalige chef-kok van ruim 8.000 euro - plus 6.000 euro aan...

Tarieven NVWA max 1,7 procent omhoog in 2021

De tarieven van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) voor keuringen, herinspecties, systeemtoezicht, certificering, monsterneming en...

Resultaten inspecties horecazaken wekelijks gepubliceerd

Resultaten inspecties horecazaken wekelijks gepubliceerd

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) zet voortaan elke week de nieuwste resultaten van haar inspecties op de website. De actieve...

Snackpoint De Boslaan laat jaarlijks een controle uitvoeren door Houwers Group. Foto: Koos Groenewold.

Inspectieresultaten horecazaken elke maandag gepubliceerd

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) zet voortaan elke week de nieuwste inspectieresultaten op de website. De actieve openbaarmaking...

Alle cafetariaondernemers laten regelmatig een keuring verrichten door een hygiënebureau. Daarbij wordt gekeken of de cafetaria voldoet aan warenwettelijke eisen en werkt volgens de onlangs vernieuwde hygiënecode voor de horeca. Vriezer, koelingen en het magazijn met droge kruidenierswaren ondergaan een visuel inspectie door controleur Erik Beer.

ProFri: 'Zorgen over openbaarmaking inspectieresultaten'

Vakvereniging ProFri maakt zich zorgen over de openbaarmaking van de inspectieresultaten van alle horeca vanaf 1 september. Volgens de vereniging...

NVWA maakt inspectieresultaten horeca per 1 september openbaar

NVWA maakt inspectieresultaten horeca per 1 september openbaar

De inspectieresultaten van alle horecazaken in Nederland zijn vanaf 1 september voor iedereen inzichtelijk. De rapporten worden daarnaast sneller...