NieuwsRestaurantDeze vraag stelt chef Alain Caron altijd aan sollicitanten Alain Caron heeft, net als veel andere horecaondernemers, te maken met een krappe arbeidsmarkt. ‘Tegenwoordig vragen sollicitanten eerst naar hun...
NieuwsRestaurantGebrek aan vakbekwame koks breekt Chinese restaurants op Nederlanders zijn dol op de Chinese keuken, maar het voortbestaan van veel Nederlands-Aziatische restaurants staat onder druk.
NieuwsCaféVoormalig Café van het Jaar ‘De Bank’ verkocht De Bank in Doetinchem- in 2000 verkozen tot Café van het Jaar - krijgt een andere eigenaar. Vanwege personeelstekort transformeerde het grand-café...
NieuwsRestaurantJarig Alliance Gastronomique: ‘schade corona nog lang niet hersteld bij onze restaurants’ Het samenwerkingsverband van top restaurants - Alliance Gastronomique - bestaat 55 jaar. De restaurateurs hebben dit gevierd met een lunch op het...
NieuwsRestaurantL1nda ziet forse groei ingeplande horecamedewerkers Vergeleken met de start van juni, zijn er voor de maand juli al 39% meer medewerkers ingepland. Dit laat zien dat, ondanks de krappe arbeidsmarkt,...
BlogCaféDe voordelen van digitale tools tijdens de zomerdrukte De zomer staat voor de deur en dat betekent voor horecaondernemers met een terras extra drukte. Met het personeelstekort is dit echter lastig te...
NieuwsRestaurantMama Gaia Horeca Academy wil personeelstekort te lijf gaan De Mama Gaia Academy stoomt deelnemers gratis en in slechts zes weken klaar voor een horecabaan. In een korte online training worden mensen met...
NieuwsHorecaTwee op de vijf ondernemers draait uit nood zelf overuren Een kwart van de MKB-ondernemers in Nederland ligt ’s nachts wakker van een tekort aan personeel. Twee op de vijf ondernemers draait uit nood zelf...
NieuwsRestaurantLunch, diner, een overnachting én ontbijt voor de sollicitant La Nouvelle Auberge - onderdeel van Auberge du Bonheur - ontspringt de dans niet als het gaat om personeelstekort in de horeca. Kandidaat souschefs...
NieuwsHoreca'Technologie kan helpen bij personeelstekort horeca' De inzet van technologie kan volgens een expert van ING het personeelstekort in de horeca oplossen. Bijna een kwart van de bedrijven ervaart het...