Rasamayi Foods
Horecaondernemers over de meerwaarde van het winterterras
Om extra omzet te creëren zien we steeds vaker 365-dagen terrassen, met een vertaling van concept, sfeer en inrichting die mensen binnen ook ervaren.

Om extra omzet te creëren zien we steeds vaker 365-dagen terrassen, met een vertaling van concept, sfeer en inrichting die mensen binnen ook ervaren.

Wil je het hele jaar gasten op het terras? Dat kan met terrasverwarming.

Met terrasverwarmers kun je het terrasseizoen verlengen. Maar hoe kan je gastvrij zijn, maar ondertussen ook besparen nu de gas- en elektraprijzen zo hard zijn gestegen.

Door de hoge energieprijzen, de toenemende belangstelling voor duurzaamheid en veranderende regelgeving maken gasheaters op het terras langzaam plaats voor verwarmde kussens en stoelen. Hoe praktisch zijn deze in gebruik? Houden ze de gast écht warm? Wat is de terugverdientijd? En hoe zit het met het energieverbruik?

Klimaatminister Rob Jetten vindt fossiel gestookte terrasverwarmers in de horeca niet meer kunnen. Het gebruik ervan in tijden van energiecrisis en klimaathaast is ronduit 'belachelijk', zo oordeelde de D66-minister tijdens de klimaattop in Sharm el-Sheikh.

Vanaf 1 april mogen de terrassen in Frankrijk geen terrasverwarming meer gebruiken. Het Franse parlement is nu overeengekomen dat op overtreding vanaf 30 juni een boete staat van maximaal €1500 voor individuen en €7500 voor bedrijven. Bij herhaling kan dat oplopen tot respectievelijk €3000 en €30.000.