Franse horecaondernemers krijgen forse boete voor terrasverwarming

Franse horecaondernemers krijgen forse boete voor terrasverwarming

Vanaf 1 april mogen de terrassen in Frankrijk geen terrasverwarming meer gebruiken. Het Franse parlement is nu overeengekomen dat op overtreding vanaf 30 juni een boete staat van maximaal €1500 voor individuen en €7500 voor bedrijven. Bij herhaling kan dat oplopen tot respectievelijk €3000 en €30.000.

In Frankrijk is per 1 april een nieuwe klimaatwet ingegaan. Het is voortaan verboden nog in terrasverwarming te voorzien, óók als die op groene energie werkt. De boete voor terrasverwarming geldt vanaf 30 juni.

Ook in Nederland staan terrasverwarmers in sommige gemeenten, om verschillende redenen, ter discussie. De regels voor het al dan niet mogen gebruiken van terrasverwarming verschillen per gemeente en staan in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) van de betreffende gemeente.

Bij het bepalen of er wel of geen terrasverwarming mag worden geplaatst, wordt gekeken naar openbare orde, volksgezondheid en milieu. Er moet rekening worden gehouden met de belangen van de horecaondernemer én de belangen van de omwonenden.

Afgesloten

Alleen Franse horecabedrijven die een volledig overdekt en afgesloten terras hebben, mogen dit nog verwarmen. Gebouwen die verwarming en airconditioning gebruiken, moeten de deuren dichthouden om energie te besparen.

Bekijk deze collectie

Terras

Hoe haal je de meeste omzet uit je terras? Hoe richt je het in? Hoe train je je terraspersoneel? Wat zijn de ideale terrasdrankjes? In deze collectie vind je allerlei aandachtpunten voor het optimale terras. Van het aanvragen van een terrasvergunning tot inspiratie voor de terraskaart.