Tips om je terras coronaproof te maken met parasols

Tips om je terras coronaproof te maken met parasols
Het terras moet aan minstens drie kanten open zijn, om zo voldoende verwaaiing te creëren.

Het is lastig anticiperen op de toekomst, maar dat u zo snel mogelijk zo veel mogelijk gasten op een veilige manier wilt ontvangen; dat is één ding wat zeker is. Ongetwijfeld heeft u al gedacht aan een COVID-proof terras, maar hoe richt u dit in? Tips van Solero.

Mogelijk mogen de terrassen 31 maart weer open. Als horecaondernemer staat u natuurlijk de popelen om eindelijk weer gasten te mogen ontvangen op uw horecaterras. Maar hoe zorgt u voor een veilige en aangename omgeving voor uw gasten?

Drie kanten open

Uit onderzoek geleid door Li Yuguo van de Universiteit van Hongkong, kunnen we concluderen dat de overdracht van ademhalingsinfecties een fenomeen is dat binnenhuis plaatsvindt. Omdat het virus buiten kan verwaaien, en er zonlicht is met UV-straling die het virus inactiveert, verspreidt het virus buiten minder.

Volgens hoogleraar klinische virologie Louis Kroes (LUMC) moeten we altijd opletten: het ene ‘buiten’ is het andere niet. Daarom stelt de rijksoverheid richtlijnen op voor een coronaterras: het terras moet bijvoorbeeld aan minstens drie kanten open zijn, om zo voldoende verwaaiing te creëren.

1,5 meter afstand

Een open deur, die we in dit artikel toch wijd open moeten zetten (al is het maar voor de ventilatie). Voorlopig is voldoende afstand in de opstelling van uw tafels en stoelen, leidend. We denken graag met u mee over een optimale opstelling, onze adviseur helpt u met plezier vrijblijvend om de beschikbare terrasruimte zo efficiënt mogelijk in te richten. Op deze manier kunt u zo veel mogelijk gasten op een veilige manier ontvangen.

Kuchschermen

De rijksoverheid geeft aan dat het is toegestaan om zogenoemde kuchschermen te plaatsen op buitenterrassen. Voor gasten en personeel die zich aan weeszijden van het scherm bevinden, vervalt dan de regel om 1,5 meter afstand te houden. Voor de Prostor-parasols uit de collectie van Solero, zijn deze schermen uit voorraad leverbaar. De wanden zijn deels transparant en kunt u linken aan de ritsen in uw parasol die normaal bestemd zijn voor het inritsen van de regengoten.

Bistro-opstelling

In het geval u geen gebruik maakt van schermen, bent u genoodzaakt om minimaal 1,5 meter tussen de tafeltjes te handhaven. U kunt ervoor kiezen om per tafel een kleinere parasol te gebruiken, om het zitje voor uw gasten aantrekkelijker te maken. Deze kunt u eventueel uitbreiden met een heater. De Sublimo Pro (uitgevoerd in 200×200 cm) kan hier een goede oplossing zijn. Dit type is ook verkrijgbaar in het rond met een diameter van 300 cm. Dit model opent en sluit boven het tafelblad, waardoor tafels en stoelen gewoon kunnen blijven staan tijdens het opzetten van uw terras.

Een andere geschikte optie is Solero’s Teatro Pro. Deze parasol laat zich eenvoudig bedienen door een lierwerk, hiermee draait u de parasol binnen enkele seconden open en dicht. Deze parasol is een graag geziene gast op terrassen, hij combineert het gebruiksgemak met een fraai design.

Terras-opstelling

Voor een rustiger geheel is een reuzenparasol van 500×500 cm een prachtige oplossing. De Solero Basto is verkrijgbaar in 400x400cm en 500x500cm. Dit grote oppervlak is eenvoudig te bedienen. Soms gaan stijl en gebruiksgemak erg goed samen. Ook na enkele seizoenen verschiet de grote parasol niet van kleur. Het frame bestaat uit een zware aluminium constructie en als u dat wilt, kunnen er doekgoten aan bevestigd worden tegen de regen.

Meerdere parasols zijn eenvoudig te koppelen door middel van een regengoot. Deze goten verbinden de doeken tot één groot overdekt geheel, en zorgen dat regen altijd naar buiten weg loopt zodat u en uw gasten droog blijven. De Solero pvc-doekgoten maak je vast middels hoogwaardige klikgespen welke op de baleinen geschroefd worden. Ze zijn verkrijgbaar in alle lengtes in de kleuren naturel, grijs, taupe en zwart. De maximale breedte van deze pvc-goten is 60 cm.

Heaters

Met behulp van verwarming en verlichting kunnen we de warmte en het licht van de zon nog even terug laten keren op het terras. Terrasstralers zijn perfect in te zetten in het horecasegment door de meegeleverde balein- of muurbeugels. Ze creëren een aangename atmosfeer en zijn leverbaar in verschillende kleuren. Zorg dat het design niet overheersend is maar stijlvol oogt.

Een terras met heaters nodigt uit en het geeft uw klant de mogelijkheid wat langer te blijven zitten, ook al koelt het buiten af of is de zon nog niet op volle temperatuur.

Hebben wij u nieuwsgierig gemaakt naar de mogelijkheden en vindt u het fijn als wij met u mee denken? Neem dan gerust contact met ons op. Wij kunnen u op afstand of op locatie van vrijblijvend advies voorzien.

Dit artikel is gesponsord door Solero.