Cream Plus Mascarpone: gemak en creativiteit in iedere keuken

Cream Plus Mascarpone: gemak en creativiteit in iedere keuken

Debic introduceert Cream Plus Mascarpone, een nieuwe roommelange van room en mascarpone. Deze gemengde room is ongezoet en daardoor perfect te gebruiken in zowel hartige als gezoete toepassingen. 'Er is geen risico op schiften en de kwaliteit is altijd constant', vertelt de marketing manager van Debic, Annefleur Douglas. 'Hiermee kunnen chefs een stap overslaan in hun bereidingsproces en kunnen ze zich focussen op het verrassen van hun gasten met mooie creaties.'

‘Als marktleider op het gebied van room vindt Debic het heel belangrijk om te blijven innoveren,  zodat we operators kunnen helpen elke dag het beste uit zichzelf te halen’, zegt Annefleur Douglas.

‘We kijken daarbij naar de consumententrends, de wensen van operators, maar ook naar ontwikkelingen in het buiteland. Bij dit laatste punt ligt de oorsprong van deze innovatie. In de Italiaanse en Franse keuken wordt room en mascarpone veelvuldig gemengd en toegepast in recepturen. In Nederland wordt dit ook al regelmatig gedaan, maar ligt er nog veel meer potentie qua mooie recepturen. Met de introductie van Cream Plus Mascarpone, hebben we het voor chefs gemakkelijker gemaakt om met room en mascarpone-recepten aan de slag te gaan.’

Altijd dezelfde basis

Debic Cream Plus Mascarpone is een roommelange van slagroom en mascarpone met een vetpercentage van 35 procent. De melange is gemakkelijk te verwerken, mede door de perfecte textuur, de goede opslag en stand en de constant hoge kwaliteit. De melange is zowel geschikt voor kloppen als koken, heeft een glad, romig mondgevoel en door de 40 procent mascarpone in de receptuur een rijke, uitgesproken mascarponesmaak.

Door de constante stabiliteit is Debic Cream Plus Mascarpone de basis waar je als chef blind op kunt vertrouwen”

Naast de tijdwinst die met dit basisproduct wordt behaald, is het gebruik van Debic Cream Plus ook kostenefficiënt, vertelt Annefleur. ‘Het is namelijk goedkoper om onze roommelange te gebruiken dan zelf de room en mascarpone te mengen. Daarnaast brengt de techniek ‘room met mascarpone mengen’ risico’s met zich mee, zoals schriften en klonteren. Het kost tijd, focus en uitdaging om tot een consistent eindresultaat te komen, terwijl chefs natuurlijk het liefst altijd dezelfde basis willen hebben.’

Eindeloos veel mogelijkheden

Met de nieuwe Debic Cream Plus wordt het voor de horeca gemakkelijker om met trends mee te gaan en Italiaanse en Franse recepten te bereiden. ‘Er zijn eindeloos veel mogelijkheden, doordat de room zowel in zoete als in hartige toepassingen gebruikt kan worden. Zo kan op een kostenefficiënte manier worden omgegaan met de nieuwste trends. Ook is het product een heel geschikte afwerking van een signatuurgerecht.’

De room is volgens haar dé perfecte oplossing voor elke chef. ‘Door de uitstekende verhouding van room en mascarpone (40 procent) én de constante stabiliteit is Debic Cream Plus Mascarpone de basis waar je als chef blind op kunt vertrouwen. De term ‘room mascarpone’ straalt extra kwaliteit en luxe uit op je menukaart’, benadrukt Annefleur. ‘Denk bijvoorbeeld aan tomatensoep met een scheutje room met mascarpone. Dat klinkt toch heerlijk!’

Veel potentie blijkt uit onderzoek

Voor de lancering heeft Debic een uitgebreid marktonderzoek gehouden. Hieruit bleek dat de nieuwe melange veel potentie heeft: 73 procent van de ondervraagden gaf aan het product zeker te kopen of te proberen. ‘Redenen hiervoor zijn het experimenteren met nieuwe recepten (71 procent) en het besparen van tijd (38 procent). Als toepassing dacht 78 procent in eerste instantie aan desserts, 65 procent aan zoete decoraties, 53 procent aan aanvullingen en 31 procent aan hartige toepassingen.’

Nu het product eenmaal geïntroduceerd is, zijn er al vele positieve reacties van chefs binnengekomen en vallen zowel de zoete als de hartige recepten goed in de smaak en ontwikkelen chefs ook hun eigen recepten.

Pagina met recepten

Op de website heeft Debic een speciale campagnepagina ingericht. ‘Hier zijn allerlei recepten te vinden, zowel voor voorgerechten als pasta’s en desserts. We hebben zowel makkelijke als wat lastigere recepten geselecteerd, zodat we voor ieder wat wils bieden. Een aantal van deze recepten hebben we ontwikkeld in samenwerking met de Italiaanse top-chef Luca Montersino’, licht Annefleur toe. Om onze Nederlandse chefs ook inspiratie uit Italië te kunnen bieden. ‘Verder zijn er op onze website  vier korte demonstratie filmpjes te vinden, die een goed beeld geven van de vele bereidingsmogelijkheden in dressings, sauzen, mousses en espuma’s.’

Gratis sample

Proeven is geloven. Daarom biedt Debic horecagelegenheden in Nederland de mogelijkheid om een gratis sample  aan te vragen om de nieuwe Debic Cream Plus Mascarpone uit te proberen. ‘Inmiddels hebben we al veel aanvragen binnengekregen. De reacties zijn heel positief: 70 procent geeft na gebruik van het sample aan het product vaker te willen gaan gebruiken. Onze Cream Plus Mascarpone is echt een unieke oplossing, die nog niet eerder in Nederland is aangeboden.’

Bij de eerste bestelling van zes literflessen Debic Cream Plus Mascarpone ontvangen klanten een mooie, luxe Lacor conical mengkom van 2.8L – 24cm.

Dit artikel is gesponsord door Debic