Ben jij al klaar voor terrasjesdag?

Ben jij al klaar voor terrasjesdag?

Klaar met de voorbereiding op het terrasseizoen? Voor terrasjesdag? Voor die eerste echte dag, meestal ergens in maart, dat de terrassen vollopen.

Met de huidige winterse temperaturen lijkt die dag nog ver weg, maar de voorbereiding op het terrasseizoen moeten nu wel gaan beginnen.

Is het terras onkruidvrij? Zijn de stoelen en tafels heel en bruikbaar? En, het allerbelangrijkste, zijn de medewerkers er al klaar voor? Hebben ze er een beetje zin in? Zijn ze goed getraind? Het succes van het seizoen wordt voor een groot deel bepaald door de medewerkers. Is er genoeg vakkennis, ambitie en een gevoel voor gastvrijheid? Heb je ze zelfvertrouwen gegeven om de leiding te kunnen nemen, de gasten te adviseren en bijverkoop te realiseren?

Misset Horeca trapt het terrasseizoen af met de Terras Bootcamp. Met sessies, workshops en interactie zorgt deze kick-offdag op 12 maart dat ondernemers en medewerkers worden klaargestoomd voor het nieuwe terrasseizoen. Schrijf je ook in als je maximaal rendement wil halen uit je terras. Een mooie manier om te testen hoe gastvrij je terras is, is meedoen aan de Terras Top 100. Deelname is een enorme stimulans om heel bewust met het terras bezig te zijn en een eerste plaats levert zo'n 20 procent meer omzet op.

Misset Horeca besteedt veel aandacht aan het onderwerp terras, 's zomers én 's winters. We geven tips op het gebied van terrasmeubilair, afrekensystemem en eten en drinken. Want wat zet je eigenlijk op de (terras)kaart? Bier, water, ice tea, rosé  zijn de populaire terrasdrankjes, maar vergeet - vooral in het voorjaar - ook de chocolademelk en koffies niet. En natuurlijk de bijverkoop: de borrelgarnituur en de appeltaart zijn al jaren terrastoppers.

Marjon Prummel is hoofdredacteur van Misset Horeca.

De beste voorbereiding op het terrasseizoen

Van maart t/m juni gaan mystery guests en vakjuryleden – ervaren horecaondernemers en oud-winnaars – op pad om honderden terrassen te bezoeken.Ze letten op alles wat telt voor je gasten: hoe word je welkom geheten, is het terras netjes, hoe goed kent het team de kaart? Na afloop krijg je een helder rapport met scores en tips waar je echt wat aan hebt. En natuurlijk maken we de 100 beste terrassen bekend tijdens een knallende uitreiking!
Bekijk deze collectie

Terras

Hoe haal je de meeste omzet uit je terras? Hoe richt je het in? Hoe train je je terraspersoneel? Wat zijn de ideale terrasdrankjes? In deze collectie vind je allerlei aandachtpunten voor het optimale terras. Van het aanvragen van een terrasvergunning tot inspiratie voor de terraskaart.

Onderwerpen beheren

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.