blog

Klaarmaken voor terrasjesdag

Restaurant 2053

Veel ondernemers kijken reikhalzend uit naar terrasjesdag. Die eerste dag, meestal ergens in maart, dat de terrassen van horecazaken vollopen met gasten die willen genieten van de voorjaarszon, al dan niet een beetje bijverwarmd door een verwarmer.

Klaarmaken voor terrasjesdag

Met de huidige winterse temperaturen lijkt die dag nog ver weg, maar de voorbereiding op het terrasseizoen moeten nu wel gaan beginnen.

Is het terras onkruidvrij? Zijn de stoelen en tafels heel en bruikbaar? En, het allerbelangrijkste, zijn de medewerkers er al klaar voor? Hebben ze er een beetje zin in? Zijn ze goed getraind? Het succes van het seizoen wordt voor een groot deel bepaald door de medewerkers. Is er genoeg vakkennis, ambitie en een gevoel voor gastvrijheid? Heb je ze zelfvertrouwen gegeven om de leiding te kunnen nemen, de gasten te adviseren en bijverkoop te realiseren?

>> Leestip: het ideale horecaterras: van inrichting tot personeel

Misset Horeca trapt het terrasseizoen af met de Terras Bootcamp. Met sessies, workshops en interactie zorgt deze kick-offdag op 12 maart dat ondernemers en medewerkers worden klaargestoomd voor het nieuwe terrasseizoen. Schrijf je ook in als je maximaal rendement wil halen uit je terras. Een mooie manier om te testen hoe gastvrij je terras is, is meedoen aan de Terras Top 100. Deelname is een enorme stimulans om heel bewust met het terras bezig te zijn en een eerste plaats levert zo’n 20 procent meer omzet op.

Misset Horeca besteedt veel aandacht aan het onderwerp terras, ’s zomers én ’s winters. We geven tips op het gebied van terrasmeubilair, afrekensystemem en eten en drinken. Want wat zet je eigenlijk op de (terras)kaart? Bier, water, ice tea, rosé  zijn de populaire terrasdrankjes, maar vergeet – vooral in het voorjaar – ook de chocolademelk en koffies niet. En natuurlijk de bijverkoop: de borrelgarnituur en de appeltaart zijn al jaren terrastoppers.

>> Download de gratis Terras Check

Laat terrasjesdag maar komen.

Reageer op dit artikel